Μέσω πρεσβείας οι ενδιαφερόμενοι για επαναπατρισμό στην Ελλάδα

Μέσω πρεσβείας οι ενδιαφερόμενοι για επαναπατρισμό στην Ελλάδα

Από το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο

Το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο με ανακοίνωσή του αναφέρει πως όσοι πολίτες θα επιθυμούσαν να επαναπατριστούν στην Ελλάδα και αποδεδειγμένα εμπίπτουν σε ορισμένες κατηγορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ([email protected]), επισυνάπτοντας τα σχετικά υποστηρικτικά δικαιολογητικά.

 Όσοι έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί με το Γραφείο παρακαλούνται να επαναπροωθήσουν το αίτημά τους, αναφέροντας τους λόγους που το στοιχειοθετούν και συνοδεύοντάς το με τα απαραίτητα αποδεικτικά.

Τα άτομα που μπορούν να επαναπατριστούν είναι όσοι χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο όπου βρίσκονται (π.χ. έγκυες, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας). Όσοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν υγειονομικό έγγραφο ή έστω μια απόδειξη συνταγογράφησης.

Επίσης όσοι δεν έχουν που να μείνουν λόγω απώλειας εργασίας ή λήξης της μίσθωσης της κατοικίας τους. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσκομίσουν σχετικά αποδεικτικά. Ακόμη όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit. Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που απαιτείται είναι το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.

ΚΥΠΕ

Home