Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Mετά το σχολείο σε καραντίνα οι μαθητές στενές επαφές

Offsite Team -
21.01.2022

Mετά το σχολείο σε καραντίνα οι μαθητές στενές επαφές

Δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στις απογευματινές τους δραστηριότητες - Σύσταση για μη χρήση λεωφορείου

Μετά το σχολείο θα παραμένουν σε  καραντίνα στο σπίτι οι μαθητές στενές επαφές. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 το Υπουργείο Υγείας που έδωσε λεπτομέρειες για την εφαρμογή του test to stay στα σχολεία που θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

>>>> Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πως θα εφαρμόζεται το Test to Stay <<<<

Σύμφωνα με το Υπουργείο οι μαθητές  στενές επαφές δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στις απογευματινές τους δραστηριότητες. Παράλληλα, οι μαθητές στενές επαφές θα  πρέπει να αποφεύγουν τη διακίνηση τους μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η μετάβαση τους στο σχολείο να γίνεται με ιδιωτικό όχημα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σχετικά το Υπουργείο διευκρίνισε ότι: 

  • Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνο στο ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και μετά την αποχώρηση των στενών επαφών από τα σχολεία, θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό, καθώς συνεχίζουν να θεωρούνται στενές επαφές και δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε άλλες απογευματινές δραστηριότητες, (όπως φροντιστήρια, αθλοπαιδιές κ.α)
  • Τα συγκεκριμένα άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τη διακίνηση τους μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η μετάβαση τους στο σχολείο να γίνεται με ιδιωτικό όχημα
Home