Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι post covid ασθενείς στο Eden

Offsite Team -
23.12.2021 - 06:25

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι post covid ασθενείς στο Eden

Η δεύτερη χώρα στην ΕΕ η Κύπρος που θα αναλαμβάνει την αποκατάσταση post covid ασθενών

Η μετάλλαξη Όμικρον άλλαξε τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο, με τα κράτη να αλλάζουν και να αυστηροποιούν τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, καθώς υπαρκτός είναι ο κίνδυνος το νέο κύμα να παραλύσει τα νοσηλευτήρια. 

Η Κύπρος πέραν από τις αποφάσεις για νέα μέτρα και την προώθηση του εμβολιασμού προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσηλευτηρίων, καθώς μέχρι και χθες (22/12) νοσηλεύονταν πάνω από 180 ασθενείς, ενώ τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, καθώς χθες (22/12) ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος και 883 κρούσματα. 

Προς αυτή τη κατεύθυνση το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε όπως λειτουργήσει νέα πτέρυγα για φιλοξενία post covid ασθενών για αποκατάσταση κυρίως μετά από νόσηση με κορωνοϊό, το οποίο βρίσκεται στο Eden Resort στην Τερσεφάνου, αλλά και για αποσυμφόρηση των νοσηλευτηρίων ώστε να μπορούν να δεχθούν νέους ασθενείς με κορωνοϊό. 

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Offsite στο Eden έχουν ήδη μεταφερθεί οι πρώτοι post covid ασθενείς, ενώ σήμερα (23/12) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας στη παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας Χριστίνας Γιαννάκη. 

Τονίζεται ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε μετά την Γερμανία, όπου οι κρατικές υπηρεσίες υγείας αναλαμβάνουν την πτυχή της αποκατάστασης, ασθενών που νόσησαν με COVID-19.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων/ασθενών, που νόσησαν με Covid-19, καθώς οι ασθενείς (post-COVID) που νόσησαν και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, χρήζουν αποκατάστασης και όχι περαιτέρω νοσηλείας σε νοσηλευτήριο, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν κατάλοιπα της νόσου όσον αφορά στο μυοσκελετικό και αναπνευστικό τους σύστημα από την παρατεταμένη νοσηλεία τους στο νοσηλευτήριο.

Από ποιους θα στελεχώνεται το κέντρο αποκάστασης

Το κέντρο αποκατάστασης θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων, όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπεύτρια, κλινικό ψυχολόγο και κλινική διατροφολόγο. Η λειτουργία της νέα πτέρυγας αποκατάστασης θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του χρόνου παραμονής των ασθενών στα νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετηθούν νέα περιστατικά ασθενών.

Να σημειώσουμε πως η συμφωνία με το κέντρο αποκατάστασης Eden Resort προέκυψε μετά από ανοικτό διαγωνισμό δημοσίων συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής σύμβασης και εφαρμόζει τεχνικούς κανόνες και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες μεθόδους παροχής υπηρεσιών.

Home