Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταρρύθμιση: Η Στέφη δίνει σήμα και για πρωτόδικα - Σύσκεψη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
20.04.2022

Μεταρρύθμιση: Η Στέφη δίνει σήμα και για πρωτόδικα - Σύσκεψη

Κάλεσε κόμματα, Ανώτατο και δικηγόρους για να βρουν λύσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η κατ’ ‘άρθρο συζήτηση για τη μεταρρύθμιση (πάει τον Μάιο Ολομέλεια) ολοκληρώθηκε αλλά δεν καλύπτει τα πρωτόδικα Δικαστήρια. Σήμερα το πρωι η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για να συζητηθεί η παράλληλη διαδικασία που αφορά τη μεταρρύθμιση στα επαρχιακά Δικαστήρια.

Όπως πληροφορούμαστε, στη σύσκεψη θα βρεθούν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων,του  Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, πρόκειται για μια σημαντική σύσκεψη με στόχο να τεθούν οι βάσεις και στη μεταρρύθμιση στην πρωτόδικη διαδικασία. Στα επαρχιακά Δικαστήρια εκκρεμούν 25.000 υποθέσεις που που απαιτούνται ακόμα και 16 χρόνια μαζί με την εφεση για να εκδικαστούν.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Τα τρία νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση  θα δώσουν λύση στις εκκρεμούσες υποθέσεις δευτεροβάθμια. Στο Ανώτατο εκκρεμούν 5.000 εφέσεις με τις οποίες ασχολούνται 2.000 δικηγόροι. Οι υποθέσεις αυτές για να εκδικαστούν χρειάζονται πάνω από τρία χρόνια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με τη μεταρρύθμιση θα συσταθεί Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο που θα ασχολείται μόνο με συνταγματικά θέματα. Παράλληλα, θα γίνει δεύτερο τριτοβάθμιο  Δικαστήριο που θα ασχολείται με ποινικές και αστικές εφέσεις. 

 

Home