Μετατέθηκε ο Διευθυντής μετά το περιστατικό με την μαντήλα

Μετατέθηκε ο Διευθυντής μετά το περιστατικό με την μαντήλα

Η μετάθεση ανακοινώθηκε σήμερα Κυριακή 8/9

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε η μετάθεση του Λοΐζου Σέππου διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σέπος αναλαμβάνει καθήκοντα ως διευθύνων των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, ενώ τη θέση του παίρνει ο Χρίστος Ζαντήρας.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό έγινε την Παρασκευή, όταν μαθήτρια που κατάγεται από την Συρία και είναι μουσουλμάνα, προσήλθε στο σχολείο φορώντας την μαντίλα της, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, με τον διευθυντή του σχολείου να αντιδρά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για την μετάθεση

Κατόπιν των γνωστών γεγονότων στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας και παρόλο που ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου επιθυμεί να συνεχίσει εκεί για να στηρίξει όλα τα παιδιά και να υλοποιήσει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η οποία στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέραν από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/ριας, κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους.

H Αρμόδια Αρχή, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από αύριο, 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Χρήστος Ζαντήρας.

Τονίζεται εμφατικά ότι η έρευνα διεξάγεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.

Home