Μετατρέπεται σε αρχειοφυλάκιο η Κρατική έκθεση Κύπρου

Μετατρέπεται σε αρχειοφυλάκιο η Κρατική έκθεση Κύπρου

Μέρος του περιπτέρου 1 στα χέρια του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε αρχειοφυλάκειο μετατρέπονται 725τμ του περιπτέρου 1 της Κρατικής Έκθεσης. Συγκεκριμένα το μέρος του περιπτέρου 1 θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για φυλάει τα έγγραφα του για δύο χρόνια  και θα πληρωνει μονο τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας  το θέμα χρονολογείται εδω και δύο χρόνια όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητησε τον Ιανουάριο του 2018 μερος του χωρο ωστόσο το υπουργείο Ενέργειας που διαχειρίζεται το κτίριο από το 2014 ζητούσε ενοίκιο 1 ευρώ/m2, με αποτέλεσμα το θέμα να  παραπεμφθεί στην Γενική Λογίστρια. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Λογίστρια τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα χρέωσης από μια υπηρεσία σε άλλη αφού πρόκειται για μόνιμη συμφωνία.

Όπως πληροφορείται η Offsite τελικώς ο Γιώργος Λακκοτρύπης αποδέχτηκε να παραχωρήσει τον χώρο που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος θα φυλάει τα έγγραφα και κατα πόσο θα υπάρχει μόνιμα αρχειοφύλακας στο συγκεκριμένο σημείο κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

Home