Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μέτρα covid: Αυτή είναι η εισήγηση που πάει Υπουργικό για έγκριση

Offsite Team -
13.07.2022 - 18:26

Μέτρα covid: Αυτή είναι η εισήγηση που πάει Υπουργικό για έγκριση

Όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση Χατζηπαντέλα-Ειδικών

Συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε το απόγευμα της Τετάρτης (13/7) ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Κατά η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, έγινε αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις επιμολύνσεις και τις νοσηλείες στα νοσηλευτήρια.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μανιταράς ο εκλεκτός του Νικόλα (φώτο)

Ειδικοί και υπουργείο Υγείας δεν προκρίνουν στην παρούσα φάση αυστηροποίηση των μέτρων,ενώ ξεκίνησαν συζήτηση ώστε να υπάρξει σωστή προετοιμασία σε περίπτωση που το φθινόπωρο υπάρξει νέο κύμα.

Αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας και διενέργειας τεστ πριν και μετά από επισκέψεις σε χώρους συγχρωτισμού.

Επιπλέον αποφασίστηκε όπως υπάρξει ενίσχυση της ενημέρωσης ΠΙ και ασθενών για τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων και εμβολιασμού ατόμων που εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι δικαιούχοι.

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς για διαφοροποίηση της υποχρέωσης Safepass των επισκεπτών σε νοσοκομεία και κλειστές δομές, από 48ωρες σε 24ωρες λόγω της επικινδυνότητας.

Την ίδια ώρα αναμένεται ότι σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου θα λειτουργήσουν στα νοσοκομεία για εξυπηρέτηση ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων των νοσηλευτηρίων.

Home