Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετρούν ανεμβολίαστους σε οίκους ευγηρίας / Ίσως νέα πρωτόκολλα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.09.2021

Μετρούν ανεμβολίαστους σε οίκους ευγηρίας / Ίσως νέα πρωτόκολλα

Από ώρα σε ώρα τα ευρήματα από ερωτηματολόγια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα clusters στους οίκους ευγηρίας ήχησαν σαν καμπανάκι στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και η αλλαγή πρωτοκόλλων για τη λειτουργία τους βρίσκεται στο επίκεντρο. Σε συνέχεια προηγούμενου ρεπορτάζ της Offsite, σήμερα είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ότι το Υφυπουργείο αναμένει από ώρα σε ώρα τα ευρήματα από ερωτηματολόγιο που στάληκαν σε οίκους ευγηρίας και στέγες ηλικιωμένων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η πηγή διασποράς

Μέσα από τα ερωτηματολόγια, το Υφυπουργείο θέλει να διαπιστώσει και την πηγή της διασποράς αφού επιδιώκεται να δοθούν πληροφορίες σε σχέση με τον αριθμό των ανεμβολίαστων νοσηλευτών και φροντιστών. Όπως εξήγησε η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, «ο στόχος των ερωτηματολογίων είναι να εντοπιστούν οι ανεμβολίαστοι στους οίκους ευγηρίας. Όπως είπε, η κ. Ανθούση ανέφερε στον αριθμό των κρουσμάτων θα πρέπει να διαφανεί το ποσοστό των εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ερωτηθείσα κατά πόσον θα επιβληθούν ποινές σε οίκους ευγηρίας, η πρόσωπα που δεν εμβολιάστηκαν η κα Ανθούση είπε ότι «δεν έχουμε δυνατότητα επιβολής προστίμων ή τιμωρητικών μέτρων. Απλά θα πιέσουμε για να εμβολιαστεί το κοινό μέσω σεμιναρίων και διαφώτισης.

Παράλληλα, το Υφυπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με το αρμόδιο Τμήμα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας για τη λήψη άλλων αποφάσεων.  

Home