Μετρούν ζημίες στη Λεμεσό μετά την κακοκαιρία

Μετρούν ζημίες στη Λεμεσό μετά την κακοκαιρία

Πάνω από 30 σπίτια επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία στην Παρεκκλησιά

Συνολικά έξι συνεργεία της Επαρχιακή Διοίκησης Λεμεσού βρίσκονται από το πρωί επί ποδός, καταγράφοντας τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου, οι περιοχές που κυρίως πλήγηκαν από έντονους ανέμους, που σε δυο περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε ανεμοστρόβιλους, αφορούν το Ζακάκι στα δυτικά και την Παρεκκλησιά, Μοναγρούλι, Βάσα Κελλακίου και Κελλάκι, στα ανατολικά της Λεμεσού.

 

Στην πρώτη περίπτωση καταγράφηκαν ζημιές κυρίως σε επαγγελματικά υποστατικά, ενώ στη δεύτερη, οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν στο πέρασμα τους στέγες, δέντρα, ακόμη και αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστη και το κοιμητήριο της Παρεκκλησιάς.

 

Πάνω από 30 σπίτια επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία στην Παρεκκλησιά, είπε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ αρκετά άλλα στις βορειότερες κοινότητες.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται διευθετήσεις για να εξευρεθεί χώρος διαμονής για έναν άστεγο στη Βάσα Κελλακίου, καθώς και για τετραμελή οικογένεια, καθώς η στέγη της οικίας που ενοικίαζε στην Παρεκκλησιά, κατέρρευσε.

Ερωτηθείς σχετικά, κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι, δεδομένων των καιρικών συνθηκών, το έργο καταγραφής των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο αύριο.  

Από το πρωί συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται επίσης για αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο, που προκλήθηκαν από την αποκοπή καλωδίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα βλαβών της Αρχής, διακοπές ρεύματος παρατηρούνται επί του παρόντος στις περιοχές Μονής, Φασούρι, Ακτή του Κυβερνήτη, Πύργου Λεμεσού και Ζακακίου.  

Home