Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μιχαηλίδου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού με 35εκ εκτοπισμένα παιδιά

Offsite Team -
01.06.2022

Μιχαηλίδου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού με 35εκ εκτοπισμένα παιδιά

Το μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται υπό τη σκιά 21 ενεργών εμπόλεμων ζωνών, με 35 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που μετακινήθηκαν βίαια από τα σπίτια τους και προσφυγοποιήθηκαν, αντί να μεγαλώνουν με ασφάλεια και αγάπη, να απολαμβάνουν τα καλά της εκπαίδευσης, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, να απολαμβάνουν την κοινωνική πρόοδο και να διατηρουν τις πολιτιστικές του παραδόσεις, να ευημερούν και να αναπτύσσονται, αναφέρει στο μήνυμά της για την Ημέρα η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου.

Όπως σημειώνει, σε 21 περιοχές η χρήση των όπλων και της βίας αποδεκάτισε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την ευημερία των παιδιών. 

"Θέλω σήμερα να υπογραμμίσω την ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς για την προώθηση ενός πολιτισμού που να εδράζεται στο πνεύμα της ειρήνης, της αξιοπρέπειας, της ανοχής, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Για να μπορούμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου κάθε παιδί να απολαμβάνει, σε όλο τους το εύρος, τα δικαιώματά του", σημειώνει η Επίτροπος.  

Αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η εκπαίδευση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζει και να καταπολεμεί φαινόμενα ρατσισμού, διακρίσεων, πολιτισμικής μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας.

Απευθυνόμενη στα παιδιά, η κ. Μιχαηλίδου λέει ότι η ειρήνη εδράζεται σε μία κουλτούρα όπου όλα τα άτομα απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους, αλλά και σέβονται και προωθούν τα δικαιώματα των άλλων, όπου υπάρχει ίση κατανομή των πόρων, όπου οι ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών γενεών ικανοποιούνται, όπου οι πολίτες λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι διαφωνίες ή διαφορές επιλύονται με δημοκρατικές διαδικασίες και οι κυβερνήσεις συμπορεύονται με την κοινωνία των πολιτών για έμπρακτη εφαρμογή των πιο πάνω.

ΚΥΠΕ

Home