Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μιλά για πρώτη φορά ο προσωπικός γιατρός του Δημήτρη Χριστόφια

Offsite Team -
28.05.2019 - 11:46

Μιλά για πρώτη φορά ο προσωπικός γιατρός του Δημήτρη Χριστόφια

Thumbnail
Τον επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας

Σε καλό δρόμο προχωρά η αποθεραπεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Μιλώντας για πρώτη φορά από την ημέρα που εισήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο -επί 37 χρόνια- προσωπικός γιατρός του κ. Χριστόφια, Μιχάλης Μηνά στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι "η κατάσταση είναι σταθερή, σημείωσε σημαντική βελτίωση, έχει αφαιρεθεί μηχανική υποστήριξη και η καταστολή. Χρειάζεται μια πολυεπίπεδη υποστήριξη από μια ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του". Ο κ. Μηνά συμπλήρωσε ότι ο τέως Πρόεδρος "αρχισε να κάνει φυσιοθεραπεία, συννενοείται πλήρως με το περιβάλλον, μιλά και σιτίζεται". Περαιτέρω, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του κ. Χριστόφια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "γνωρίζω τον Δημήτρη 37 χρόνια, έχει περάσει πολλά και πάντα βγαίνει νικητής". 

Θετικά μηνύματα έστειλαν επίσης και ο Αρχιεπισκόπος Κύπρου Χρυσόστομος, αλλά και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον τέως Πρόεδρος νωρίτερα.  

"Είναι πολύ καλά και όπως μου είπε και ο διευθυντής του νοσοκομείου και η κ. Γιαννάκη, ο κ. Χριστόφιας είναι σε πολύ κατάσταση", ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ωστόσο ότι "έχει δρόμο να διανύσει". Ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι συνομίλησε με τον τέως Πρόεδρο, "ανταποκρίνεται πλήρως και όπως με διαβεβαιώνουν οι γιατροί είναι σε ανοδική πορεία".  

Από την πελυρά της, η κ. Γιαννάκη τόνισε ότι ο κ. Χριστόφιας αυτή τη στιγμή "χρειάζεται μια υποστηρικτική ομάδα, αλλά είναι σε καλό δρόμο". 

 

Home