Μην πατήσετε εδώ: Δεν θα δείτε το βίντεο του 16χρονου μαθητή

Μην πατήσετε εδώ: Δεν θα δείτε το βίντεο του 16χρονου μαθητή

Γιατί αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού για τον 16χρονο Παναγιώτη

Το τρίτο βίντεο για τον αδικοχαμένο 16χρόνο μαθητή Παναγιώτη Στεφανή που εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει αυτό που ήδη όλοι γνωρίζαμε από προηγούμενα στοιχεία και βίντεο. 

Tο παιδί, το οποίο «έφυγε» τις πρώτες ώρες της 14ης Απριλίου ήταν θύμα εκφοβισμού και ήδη γίνονται έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση. Στο τρίτο βίντεο, διάρκειας έξι δευτερολέπτων, απεικονίζεται ο αδικοχαμένος μαθητής να στέκεται σε στάση προσοχής και να δέχεται οδηγίες να εξυβρίσει συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και πρόσωπο.

Είναι φανερό ότι το παιδί βρισκόταν υπό μαρτύριο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Offsite κατέχει το βίντεο εδώ και πολλές ώρες αλλά επιλέξαμε να μην το δημοσιοποιήσουμε. Χωρίς να κρίνουμε άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα που προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, οφείλουμε να ενημερώσουμε το δικό μας αναγνωστικό κοινό για τους λόγους της απόφαση μας.

Δεν προχωρήσαμε στην ανάρτηση του υλικού για τους πιο κάτω δεοντολογικούς και ηθικούς λόγους:

• ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στην έκκληση της οικογένειας του 16χρόνου μαθητή να μην δημοσιοποιηθεί το βίντεο

• κρίναμε ότι η ανάρτηση του υλικού δεν θα πρόσθετε οτιδήποτε στην ενημέρωση του κοινού για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση και τον άδικο χαμό ενός παιδιού

• δεν υπήρχε δυνατότητα επιβεβαίωσης και διασταύρωσης του συγκεκριμένου υλικού το οποίο ήλθε στην κατοχή μας

• ως ένδειξη σεβασμού στην μνήμη του Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους.

Offsite

Home