Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μιτσερό: Τι αναμένεται με την άφιξη του Sonar

Offsite Team -
03.05.2019 - 17:27

Μιτσερό: Τι αναμένεται με την άφιξη του Sonar

Thumbnail
Ενίσχυση ερευνών με Sonar από το Σάββατο

Με το σύστημα Sonar ενισχύονται από αύριο οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα φθάνει απόψε στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ. Αύριο στις 8.30 το πρωί το σύστημα θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα γίνουν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί. 

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Κατά τις σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε. Οι έρευνες διακόπηκαν λίγο μετά τις 1430. Ο δύτης που καταδύθηκε σήμερα κινήθηκε περιμετρικά  από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε χθες.  

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθεί από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δείγμα νερού της Κόκκινης Λίμνης για να ελεγχθεί η ποιότητά του, αφού σήμερα εμφανίστηκαν κόκκινες κηλίδες στην επιφάνειά της.

Home