Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μνημόνιο για στάσεις & στέγαστρα σε δήμους/κοινότητες της Λ/κας

Offsite Team -
10.06.2019 - 17:47

Μνημόνιο για στάσεις & στέγαστρα σε δήμους/κοινότητες της Λ/κας

Thumbnail
Η Υπουργός ανέφερε πως ο στόχος του Υπουργείου της είναι πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού

Το 3o μνημόνιο συνεργασίας για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας, υπεγράφη τη Δευτέρα,  ανοίγοντας  το δρόμο για δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για την δημιουργία επενδυτικού πλάνου και υλοποίησης των τόσο απαραίτητων σύγχρονων υποδομών για δημόσιες μεταφορές στους Δήμους και Κοινότητες της Λάρνακας, ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και  Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, στην εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου.

 

Η Υπουργός ανέφερε πως ο στόχος του Υπουργείου της είναι πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού που επιθυμεί να χρησιμοποιεί τις δημόσιες μεταφορές.

 

Οι υποδομές των στεγάστρων και των στάσεων αποτελούν και ένα σημαντικό κίνητρο για να στρέψουμε τον κόσμο προς την χρήση των δημόσιων μεταφορών για να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό και τους ρύπους στο περιβάλλον.

 

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και στηρίζουν την υλοποίηση του μνημονίου, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων έχει σχεδόν ολοκληρώσει το σχεδιασμό της πρότυπης στάσης και ετοιμάζει προκήρυξη διαγωνισμού για κατασκευή της, ανέφερε η κ. Αναστασιάδου.  

Πρόσθεσε πως έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των στάσεων και στεγάστρων Παγκύπρια, και έχει δημιουργηθεί βάση πληροφοριών που είναι απόλυτα απαραίτητη για την δημιουργία του προαναφερθέντος επενδυτικού προγράμματος και στην μετέπειτα διαχείριση των υποδομών αυτών.

Η Υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως πέρα από το Μνημόνιο αυτό προωθείται και χρηματοδοτείται η τοποθέτηση στεγάστρων και στις κοινότητες προσθέτοντας πως το 2018 τοποθετήθηκαν 73 στέγαστρα σε 33 κοινότητας.  

Σύμφωνα με την Υπουργό εντός των προσεχών μηνών η συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων με τους εταίρους του στο πρόγραμμα,  θα εντατικοποιηθεί με στόχο να  συμπεριλάβει εκτενή διαβούλευση για την διαμόρφωση και την υπογραφή της λεπτομερούς συμφωνίας υπηρεσιών “Service Level Agreement”, που θα προωθήσει πρακτικά την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος. 

Το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί πρότυπο για μια μακροχρόνια Συνεργασία του Υπουργείου μας με τους Δήμους και Κοινότητες και αναμένουμε σύντομα να υπογραφούν και άλλα  Μνημόνια με άλλες τοπικές αρχές.  

Τέλος, η Υπουργός ευχαρίστησε τους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου, Λιβαδιών, Αραδίππου και Δρομολαξιάς-Μενεού καθώς και τις κοινότητες Δελίκηπου, Καλαβασού, Κιτίου, Κόρνου, Μαζωτού, Μαρωνιού, Μεννόγιας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ορόκλινης, Περβολιών, Πύλας, Πυργών, Σκαρίνου και Χοιροκοιτίας, που αναγνώρισαν την ανάγκη αναβάθμισης και ενήργησαν από κοινού για τη συνομολόγηση και υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

Home