Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μόλις 1200 επιβάτες ημερησίως στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.03.2021 - 06:00

Μόλις 1200 επιβάτες ημερησίως στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Thumbnail
Οι εκτιμήσεις που γίνονται από την Hermes για την επιβατική κίνηση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Από την 1η Μαρτίου τέθηκε σε εφαρμογή το νέο  σχέδιο δράσης σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και επαναλειτουργίας των αεροδρομίων. Η Κύπρος προχώρησε σε ταξινόμηση χωρών στη βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, μέσα από το ρεπορτάζ μας αποδεικνύεται ότι στους Διεθνείς Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, η επιβατική κίνηση είναι ελάχιστη ακόμα.

Με βάση στοιχεία που εξασφαλίσαμε από την Hermes από και προς το  Αεροδρόμιο Λάρνακας ταξιδεύουν 1200 επιβάτες ημερησίως, ενώ εβδομαδιαίως γίνονται 60 πτήσεις την εβδομάδα. 

Πάνε και έρχονται από την Ελλάδα

Σύμφωνα με πηγές από την Hermes, οι περισσότερες πτήσεις είναι τις πρώτες 11 μέρες του Μαρτίου από και προς την Ελλάδα. Απ’ εκεί και πέρα στο πρόγραμμα  υπάρχουν μεμονωμένες πτήσεις από τη Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας και μικρός αριθμός από και προς  άλλα Αεροδρόμια. Σημειώνεται πάντως ότι το Αεροδρόμιο Πάφου δεν εξυπηρετεί αυτή την περίοδο επιβάτες. Χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη θα γίνουν μόνο 11 πτήσεις εκ των οποίων οι έξι είναι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν πτήσεις από Tελ - Αβίβ, Κάϊρο, Ντόχα,Ντουμπάϊ και Βιέννη.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται η επιβατική κίνηση του Μαρτίου 2021 αντιστοιχεί μόλις στο 8% της αντίστοιχης επιβατικής κίνησης του 2019. Υπολογίζεται ότι τον Απρίλιο η επιβατική κίνηση θα αγγίξει το 25% της επιβατικής κίνησης του 2019 με φόντο το reopening των ξενοδοχείων και τους καλοκαιρινούς μήνες η επιβατική κίνηση θα ανέβει στο 65% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019. Πηγές της Offsite ανέφεραν ότι «η επιβατική κίνηση στα Αεροδρόμια θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τα μέτρα  που θα ισχύουν».

 

Home