Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μονή Τροοδιτίσσης: Προτείνει Καρπασίας Χριστοφόρο για Μητρ. Πάφου

Offsite Team -
27.01.2023

Μονή Τροοδιτίσσης: Προτείνει Καρπασίας Χριστοφόρο για Μητρ. Πάφου

Ουσιαστικά μπαίνει και ο Καρπασίας Χριστοφόρος στη ''μάχη'' για την Μητρόπολη Πάφου

Τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο προτείνει για τη θέση του Μητροπολίτη Πάφου η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που συνηγορούν στην τοποθέτηση της μονής, η οποία ανέκαθεν ανήκε στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, καίτοι πολιτειακά ανήκει στην Επαρχία Λεμεσού, περιλαμβάνουν την εκκλησιαστική, λειτουργική και μοναχική συνείδηση του κ. Χριστοφόρου, ως μέλους της Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης από το 1990, αλλά και τις διοικητικές του ικανότητες, αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας του στα διοικητικά των Μητροπόλεων.

>>> Διαβάστε σχετικά: Θέλουν Τυχικό, το δικό τους παιδί, για Μητροπολίτη οι Παφίτες

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, με την εκλογή του στην θέση του Μητροπολίτου Πάφου, θα συμβάλει καταλυτικά στην ανόρθωση του ιερού Κλήρου της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, η οποία θα έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στην ανόρθωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της Ορθοδόξου ζωής των πιστών μας», αναφέρεται σχετικά, ενώ προστίθεται ότι η για πάρα πολλά χρόνια ενδιατριβή του ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στα θέματα των ποικίλων Αιρέσεων, τού δίνει την ανάλογη εμπειρία και δυνατότητα ώστε, από την θέση του Μητροπολίτου Πάφου, να διαφυλάξει το ποίμνιό του από κάθε ανορθόδοξη και αιρετική παραπλάνηση.

Προστίθεται πως πέραν των ανωτέρω, ο Καρπασίας Χριστοφόρος είναι «φιλόπατρις», ενδιαφέρεται για τη δημιουργία σωστών και υγειών οικογενειακών εστιών, ενώ γνωρίζει να επιλέγει κατάλληλους συμβούλους, ώστε να διοικεί τα διάφορα οικονομικά ζητήματα της Εκκλησίας προς το εκάστοτε συμφέρον της.

Φρονούμε και πιστεύουμε, πως ο άγιος Καρπασίας, με την εκλογή του στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, θα επιτελέσει πνευματικό έργο σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια της Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση της μονής.

Πλέον ουσιαστικά ο θεωρείται και ο Καρπασίας υποψήφιος, αν και ο ίδιος δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Θυμίζουμε ότι οι δύο μέχρι τώρα βασικοί υποψήφιοι ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα.

Ο Αρχ. Τυχικός φαίνεται να έχει μεγάλη δυναμική στην Πάφο αφού υπέρ της υποψηφιότητας του υπέγραψε η πλειοψηφία των κληρικών της Πάφου και η πλειοψηφία των κοινοταρχών της Επαρχίας. Την δική του ομάδα υποστήριξης έχει και ο Αρχ. Ιωάννης Ιωάννου.

Οι εκλογές για το Τριπρόσωπο θα διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου ενώ η Σύνοδος θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Πάφου λίγες μέρες αργότερα. 

 

Home