Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μόνο με αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορείς να έρθεις Κύπρο

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
08.06.2020

Μόνο με αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορείς να έρθεις Κύπρο

Thumbnail
Υποχρεωτική η χρήση της / Θα δίνει προέγκριση πριν ταξιδέψεις / Όλες οι λεπτομέρειες

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, έχουν προχωρήσει, όπως αρμόδια πληροφορείται η Offsite, στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την επωνυμία «CyprusFlightPass», μετά και την απόφαση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις προς και από τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από τις 9/6 με την επανέναρξη πτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συστάθηκε Καθοδηγητική Επιτροπή με στόχο την ετοιμασία σχετικού Σχεδίου Δράσης για το άνοιγμα των αεροδρομίων, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα επιτρέπει σε πολίτες (επιβάτες) που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία να υποβάλλουν εκ των προτέρων όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και έγγραφα (όπως πιστοποιητικό υγείας για COVID-19, δηλώσεις, κλπ), για την εξασφάλιση σχετικής έγκρισης για είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως σημειώνεται, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «CyprusFlightPass» θα είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου και προσβάσιμη μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής.

Σε λειτουργία από την Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2020

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «CyprusFlightPass» θα τεθεί σε λειτουργία την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να επισκεφθεί την Κύπρο θα εξυπηρετείται μέσω της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα εξυπηρετεί τις πιο κάτω κατηγορίες επιβατών:

 • Τουρίστες,
 • Κύπριους πολίτες, περιλαμβανομένων και αλλοδαπών συζύγων τους καθώς και των ανήλικων τέκνων τους,
 • Νόμιμα διαμένοντα στη Δημοκρατία πρόσωπα,
 • Πρόσωπα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης,
 • Πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που δικαιούνται να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από ειδική άδεια από τον αρμόδιο Υπουργό/Υφυπουργό παρά τω Προέδρω,

Υποχρεωτική η χρήση της

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Offsite η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «CyprusFlightPass» είναι υποχρεωτική για όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, για να καταστεί δυνατή η αναχώρηση τους από το αεροδρόμιο προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτείται η προσκόμιση ηλεκτρονικής έγκρισης από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα δίνεται μέσω της πλατφόρμας.

Σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται επίσης, σε άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να ταξιδέψουν να συμπληρώνουν χειρόγραφα τα απαιτούμενα έντυπα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα «CyprusFlightPass».

«Quick Check» και απόρριψη/έγκριση αιτήματος για είσοδο στη Δημοκρατία

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα CyprusFlightCyprus θα είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου και προσβάσιμη μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής.

Ο κάθε επιβάτης που επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύπρο θα μπορεί να εξυπηρετείται μέσω της πλατφόρμας CyprusFlightPass η οποία θα παρέχει τα πιο κάτω:

 • Ενημερωτικό Υλικό σε σχέση με τις υπηρεσίες της πλατφόρμας και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έγκριση
 • Κατέβασμα των απαιτούμενων εντύπων, σε περίπτωση που ο/η επιβάτης είναι άνω των 65 ετών
 • Γρήγορος έλεγχος (Quick Check) από επιβάτη που θα του/της επιτρέπει να γνωρίζει κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψει προς την Κύπρο
 • Εξυπηρέτηση Επιβατών:
 • Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και προφίλ χρήστη
 • Υποβολή Στοιχείων και «ανέβασμα» (upload) του απαιτούμενου αρνητικού πιστοποιητικού υγείας COVID-19.  
 • Έλεγχος, έγκριση/απόρριψη του αιτήματος και αποστολή σχετικού αποδεικτικού μέσω email στον επιβάτη
Home