Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μόνο online οι άδειες κυνηγίου από 1η Αυγούστου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.06.2021

Μόνο online οι άδειες κυνηγίου από 1η Αυγούστου

Αρχίζει η εκστρατεία η Υπηρεσία Θήρας / Τα οφέλη στους κυνηγούς

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα πάντα πλέον κινούνται γύρω από την καινοτομία και την ψηφιακή πολιτική. Από την πεπατημένη αυτή δεν ξέφυγε ούτε και το κυνήγι.  Η Υπηρεσία Θήρας εγκαινιάζει επίσημα τη φετινή κυνηγετική περίοδο την ηλεκτρονική πλατφόρμα ανανέωσης αδειών η νέων αδειών κυνηγών.

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία αρχίζει επισήμως την 1η Αυγούστου η πλατφόρμα βρίσκεται ήδη στον αέρα, αφού λειτουργεί από το 2020 πιλοτικά. Μέχρι στιγμής την πλατφόρμα χρησιμοποίησαν 3000 κυνηγοί. Η πλατφόρμα πήρε επίσημη μορφή από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι τιμές για την έκδοση των αδειών κυνηγίου καθορίστηκαν ως εξής: Από 18 - 65 ετών 77 ευρώ. Από 65-80 ετών 43 ευρώ. Από 80 ετών και άνω δωρεάν. Όσοι κυνηγοί ηλικίας 18-65 ανανεώσουν την άδειά τους και συνοδεύονται από σκύλο θα καταβάλουν έξτρα ποσό 10 ευρώ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

O εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός ανέλυσε στην Offsite το σκεπτικό για την εφαρμογή της πλατφόρμας και αλλαγής της διαδικασίας. O κ. Αναγιωτός είπε ότι «τα πάντα κινούνται γύρω από την τεχνολογία πλέον. Εφαρμόσαμε πιλοτικά την πλατφόρμα όμως είδαμε ότι οι κυνηγοί δεν προτίμησαν να ανανεώνουν ψηφιακά τις άδειές τους για αυτό το λόγο αποφασίσαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας να κάνουμε εκστρατεία για να πληροφορήσουμε το κοινό».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Αναγιωτός είπε ακόμα ότι μέσω της πλατφόρμας οι κυνηγοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανανεώσουν τις άδειές τους να χρεωθούν με μικροτσίπ κυνηγετικούς σκύλους και να τους καταγράψουν. Να μεταβιβάσουν σκύλους σε άλλους κυνηγούς και ταυτόχρονα να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όποτε το θελήσουν».

Home