Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπέρδεμα με τη λήξη του πιστοποιητικού για όσους νόσησαν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
29.12.2021 - 06:30

Μπέρδεμα με τη λήξη του πιστοποιητικού για όσους νόσησαν

Τι θα ισχύει τελικά με τους 3 μήνες;

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Ήταν Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2021 όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση της χρονικής περιόδου του πιστοποιητικού νόσησης με covid-19. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης, η χρονική περίοδος του πιστοποιητικού νόσησης μειώνεται από 6 μήνες (180 ημέρες) σε 3 μήνες (90 ημέρες) με ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Παρά το γεγονός ότι την 22α Δεκεμβρίου εκδόθηκαν διευκρινίσεις σε σχέση με τα μέτρα, για την εν λόγω απόφαση αναφερόταν πως θα ακολουθούσε σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες. Αυτό που εξακολουθεί να υφίσταται είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα για το πότε και τι θα ισχύει τελικά. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αρμόδια πηγή που μίλησε στην Offsite μας ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το πώς θα εφαρμοστεί εν τέλει το συγκεκριμένο μέτρο. 

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως άτομο το οποίο θα νοσήσει από την 31 Ιανουαρίου και μετά, θα είναι κάτοχος του πιστοποιητικού νόσησης μόνο για τους επόμενους 3 μήνες.

Το... μπέρδεμα

Το μπέρδεμα που προκύπτει και τα ερωτήματα είναι για τα άτομα που ήδη κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ή για άτομα που θα νοσήσουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Τι θα γίνει αυτά τα άτομα; Θα έχουν πιστοποιητικό για 3 ή για 6 μήνες; Πότε θα λήγει το πιστοποιητικό τους;

Από τις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε πηγή από το υπουργείο Υγείας, το πιστοποιητικό νόσησης θα ισχύει για όλους, μόνο για 3 μήνες ανεξαρτήτως εάν έχει εκδοθεί πριν από αυτή την ημερομηνία. 

«Η έναρξη του πιστοποιητικού νόσησης ισχύει από την ημερομηνία αποδέσμευσης του κρούσματος και ισχύει για εγχώρια χρήση για 3 μήνες από την ημερομηνία του πρώτου θετικού εργαστηριακού ελέγχου όπως καθορίζεται από το σχετικό διάταγμα», σημείωσε στην Offsite αρμόδια πηγή. 

Η offsite όμως, όπως έχει ενημερωθεί από κρούσματα που αποδεσμεύτηκαν τις τελευταίες μέρες, το SMS που τους στάλθηκε αναφέρει ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης για 6 μήνες.  Άρα το μπέρδεμα παραμένει. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μετά και τις απαραίτητες διευκρινίσεις και διαβουλεύσεις που θα γίνουν αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι 3 μήνες για τους ήδη κατόχους πιστοποιητικού νόσησης θα ξεκινήσουν να μετρούν από την 31η Ιανουαρίου ή με το που θα συμπληρώνονται οι 3 μήνες από την αποδέσμευσή τους θα λήγει και το πιστοποιητικό νόσησης.

Ανοικτό πάντως παραμένει και το ενδεχόμενο όσοι νοσήσουν πριν την 31η Ιανουαρίου να κατέχουν για 6 μήνες πιστοποιητικό νόσησης

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. 

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home