Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος στο νέο κτήριο του Χιονοδρομικού Κέντρου

Offsite Team -
28.01.2023

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος στο νέο κτήριο του Χιονοδρομικού Κέντρου

Το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους μπορεί να είναι στολίδι, και σημείο αναφοράς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους μπορεί να είναι στολίδι, πόλος έλξης και σημείο αναφοράς ανέφερε το Σάββατο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του κέντρου.

Μίλησε για ιστορική μέρα για να καταστήσουμε την Κύπρο χιονοδρομικό κέντρο, προσθέτοντας ότι μπορεί ως μια μεσογειακή χώρα να μην έχουμε τη χιονόπτωση που έχουν άλλοι, αλλά δεν ήταν δυνατό να γίνει ανεκτό για δεκαετίες να φιλοξενείται ο Όμιλος και οι επισκέπτες και οι χιονοδρόμοι ευρύτερα, οργανωμένοι και μη, σε παράγκες "που πραγματικά όταν τις επισκέφθηκα αισθάνθηκα ντροπή, δεν ήταν αντάξιο μιας χώρας όπως είναι η Κύπρος".

>>> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ πώς θα είναι το κέντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο

Ανέφερε ότι το κράτος αποφάσισε να διαθέσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ο χιονοδρομικός όμιλος να συμβάλει με περίπου ενάμιση.

Ο Πρόεδρος διευκρίνισε πως ανέμενε ότι σήμερα θα έκανε τα εγκαίνια, όμως υπήρχαν κάποια νομοθετικά προβλήματα με το Καταστατικό του Ομίλου, εξαιτίας γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση.

1

Σημείωσε όμως ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπαίνει ο θεμέλιος, είναι εγκεκριμένα τα κονδύλια, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοδρόμηση, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοχώρηση και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η απόφαση που λήφθηκε και η αποφασιστικότητα να κτιστεί ένα σύγχρονο κέντρο, όπως αυτό που απεικονίζεται στα σχέδια.

"Το πόσο θα είναι ωφέλιμο για τους κατοίκους της περιοχής εννοείται, όπως και για την επισκεψιμότητα και άλλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα εξυπηρετηθούν οι αθλητές μας και θέλω να ξέρετε ότι είμαστε πρωταγωνιστές ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του Προέδρου του Ομίλου στα μικρά κράτη, στα αναδυόμενα κράτη στο σκι, και συνεπώς αυτό είναι μια συμβολή στην όλη προσπάθεια των όσων λατρεύουν αυτό το άθλημα", ανέφερε.

2

Σημείωσε ακόμη πως δεν λείπουμε εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις με χιονοδρόμους, ανεξάρτητα αν διαθέτουμε ή όχι χιόνι, και βεβαίως το σκι είναι μεταξύ των ολυμπιακών αθλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home