Μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς κορωνοϊό, κόλλησε και απεβίωσε

Μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς κορωνοϊό, κόλλησε και απεβίωσε

Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ήταν φιλοξενούμενος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή ‘’Offsite On Air’’ της Digital TV. 

Μίλησε αρχικά για για την ομολαποίηση της κατάστασης στα νοσοκομεία και την επανέναρξη των προγραμ\μτισμένων εγχειρήσεων. 

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται συνεχώς από τον ΟΚΥπΥ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα καθυστερήσεων που παρατηρούνται κυρίως τα Σαββατοκυρίακα στις Πρώτες Βοήθειες των δημόσιων νοσηλευτηρίων ενώ τόνισε ότι ο οργανισμός θα απαντήσει σε επιστολή του Υπουργού Υγείας για την πρόοδο έργων στα νοσοκομεία. 

Ο κ. Χαριλάου ρωτήθηκε και για τον θάνατο 77χρονου άνδρα που εισήλθε στο νοσοκομείο Λευκωσίας για άλλο λόγο, κόλλησε κορωνοϊό μέσα στο νοσοκομείο και απεβίωσε. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Φιλελεύθερος η οποία παραθέτει επιστολή  της θυγατέρας του νεκρού προς τον Υπουργό Υγείας. 

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα:

‘’Το φαινόμενο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης με κορωνοιο δεν υπήρξε μόνο στα δημόσια νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid. Το είδαμε γενικά στο σύστημα υγείας. Να θυμίσω τις αλυσίδες σε γηροκομεία, σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπου κάποια ανέστειλαν και την λειτουργία τους. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιηθεί αυτή η πιθανότητα και θεωρούμε ότι δεν είχαμε μεγάλες λοίμωξης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όσον αφορά τον έλεγχο, πάντα γίνεται PCR test στους ασθενείς αλλά μετά από 2 μέρες μπορεί να ασθενήσουν. Όπως και το προσωπικό. Μπορεί να είναι κάποιος ασυμπτωματικός και να μεταφέρει τον ιό. Το ίδιο ισχύει και για τους επισκέπτες. Και safepass να έχουν ένα άτομο μπορεί να είναι ασυμπτωματικό και να μεταφέρει τον ιό. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι λυπηρό. Δεν μπορεί να πει κανείς με ακρίβεια από που προήλθε η λοίμωξη αυτή. Λυπούμαστε βαθύτατα για το συμβάν αυτό’’.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Χαριλάου:

 

Home