Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπλόκαραν τα φώτα του «Καλησπέρα» οι αιγοπροβατοτρόφοι (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team -
18.05.2022 - 14:45

Μπλόκαραν τα φώτα του «Καλησπέρα» οι αιγοπροβατοτρόφοι (ΦΩΤΟΣ)

Δείτε βίντεο από το χάος που προκλήθηκε στα Φώτα του Καλησπέρα

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι αιγοπροβατοτρόφοι οι οποίοι μετά το Προεδρικό Μέγαρο κατευθύνθηκαν στα φώτα του Καλησπέρα.

Με βυτιοφόρα και οχήματα αρκετοί διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν το δρόμο μπροστά στα φώτα Καλησπέρα προκαλώντας για λίγη ώρα κυκλοφοριακό χάος. 

1

2

Θυμίζουμε ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι διαμαρτύρονται για την μη εφαρμογή προτύπου χαλουμιού ΠΟΠ που δεν τους επιτρέπει να αυξήσουν και τις τιμές του γάλακτος το οποίο πωλούν στους τυροκόμους.

Οι κτηνοτρόφοι μετέβησαν με βυτιοφόρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου έχυσαν γάλα στους δρόμους και έριξαν μπάλες σανού μπροστά από την είσοδο, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

3

4

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ιωσήφ παρέλαβε σήμερα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη υπόμνημα με τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνομενος στους αιγοπροβατοτρόφους, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να σας καταβληθεί οικονομική βοήθεια ύψους οκτώ εκ. ευρώ. Και αυτή θα καλύψει και τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους και τους χοιροτρόφους.

Ταυτόχρονα, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ερχόμενη βδομάδα ο Υπουργός Γεωργίας κ. Καδής θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ κατά το οποίο θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια.

Το θέμα του χαλουμιού βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό που συστήνουμε είναι υπομονή.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό σας. Στόχος είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα τον οποίον η Κυβέρνηση στηρίζει και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Κυβέρνηση αυτή σας έχει δώσει πέραν των 25 εκ. ευρώ».

*Πηγή φωτο: Twitter - ΚΥΠΕ

Home