Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπλοκάρει η Κύπρος χώρες Αφρικής-Με PCR από Αγγλία,Ισραήλ,Κίνα

Offsite Team -
26.11.2021 - 16:58

Μπλοκάρει η Κύπρος χώρες Αφρικής-Με PCR από Αγγλία,Ισραήλ,Κίνα

Συναγερμός και στην Κύπρο για τη νέα μετάλλαξη - Δηλώσεις Χατζηπαντέλα στην offsite

>>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Αυτές είναι οι χώρες που μπλοκάρει η Κύπρος (Ανακοίνωση)

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Μποτσουάνα στην Ευρώπη και στο Βέλγιο χτύπησε και στην Κύπρο «καμπανάκι». Το Υπουργείο Υγείας ετοίμασε πλάνο δράσης για αναχαίτιση της νέας επικίνδυνης μετάλλαξης μπλοκάροντας τις δέκα αφρικανικές χώρες όπου υπάρχει έξαρση. Οι χώρες της Αφρικής που παρουσιάζουν πρόβλημα είναι: Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Λεσότο, Εσουατίνι, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Ζάμπια, Μοζαμβίκη, Σουαζιλάνδη.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι θα απαγορευτούν οι αφίξεις  προς την Κύπρο από αυτές τις 10 χώρες της Αφρικής. Όπως είπε, όσοι Κύπριοι θα προέρχονται από τις συγκεκριμένες Αφρικανικές χώρες θα παραμένουν σε καραντίνα για περίοδο 10 ημερών. Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός σε καραντίνα θα παραμένουν για αυτό το διάστημα είτε οι εμβολιασμένοι, είτε οι ανεμβολίαστοι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ακόμα ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και στην Κίνα ανησυχεί το Υπουργείο, αναφέροντας ότι όλοι όσοι Κύπριοι θα φθάνουν από αυτές τις δυο χωρες, καθώς και την Αγγλία εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι  θα υποβάλλονται με την άφιξή τους σε τεστ μοριακής εξέτασης. Σύμφωνα με τον Υπουργό θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και όσοι ταξιδεύουν στην Κύπρο από την Αγγλία με δεδομένο ότι πολλές από τις προηγούμενες μεταλλάξεις είχαν έξαρση στη Μεγ. Βρετανία. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, γίνονται διαβουλεύσεις για αλλαγή κατηγορίας των Ισραήλ και Κίνας από «πορτοκαλί» σε «κόκκινο».  

 

Home