Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπούκαραν σε εργοτάξια για ελέγχους - Τσάκωσαν 17 παράνομους

Offsite Team -
22.01.2020 - 07:25

Μπούκαραν σε εργοτάξια για ελέγχους - Τσάκωσαν 17 παράνομους

Thumbnail
Συλλήψεις για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών και παραμονή

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας, διεξήγαγαν χθες μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 6μ.μ. στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, σε δύο εργοτάξια στην επαρχία Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 350 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψαν 17 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, 3 που αφορούσαν καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και 1 για παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας. 

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού καθώς και στο ΤΑΕ Λεμεσού για τα περαιτέρω. 

Επίσης, άλλα έξι πρόσωπα κλήθηκαν από την Αστυνομία για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών. 

Τέλος, από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε 14 εργοδότες που αφορούσαν 55 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία για το συνολικό ποσό των €192,000. 

Home