Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Να κλείσουν Σάββατο ζητούν και οι κομμωτές Λεμεσού

Offsite Team -
12.11.2020 - 12:39

Να κλείσουν Σάββατο ζητούν και οι κομμωτές Λεμεσού

Thumbnail
Οικονομική στήριξη προσδοκούν τα κέντρα αναψυχής της πόλης

Την ώρα που τα κουρεία και κομμωτήρια της Λεμεσού ετοιμάζονται να βάλουν σήμερα λουκέτο, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων, ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Κομμωτών και Κουρέων ζητά από το κράτος προθεσμία δυο ημερών. Τα δε κέντρα αναψυχής της Λεμεσού προσδοκούν σε οικονομική στήριξη για ν’ ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν στη δύσκολη αυτή περίοδο.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Λεμεσού, Δημήτρης Νεοφύτου, ανέφερε πως ο κλάδος ανέμενε ότι θα δινόταν μια προθεσμία δυο ημερών, μέχρι το Σάββατο, ώστε να προλάβουν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες και να καλυφθεί κάπως ο κύκλος εργασιών των κομμωτηρίων.

 

«Σήμερα στα κομμωτήρια γίνεται χαμός, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε μια μέρα» είπε ο κ. Νεοφύτου και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της και να επιτρέψει στα κουρεία και κομμωτήρια να εργαστούν μέχρι και μεθαύριο, Σάββατο.

 

Σημείωσε δε ότι τα κομμωτήρια και τα κουρεία τηρούσαν και τηρούν πάντα τα μέτρα και δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερο πρόβλημα όλο αυτόν τον καιρό, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του σε περίπτωση που τα μέτρα επεκταθούν και μετά το τέλος Νοεμβρίου.  

Ανέφερε ακόμη πως κομμωτήρια και κουρεία στη Λεμεσό θα εργαστούν σήμερα, το αργότερο μέχρι τις 19:30, για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.  

Εξάλλου, ο Επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Κύπρος Κυπριανού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, «γιατί εμείς δεν είμαστε ειδικοί».  

Ωστόσο, τόνισε, το βασικότερο για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής είναι η οικονομική στήριξη από το κράτος για να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές.  

«Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των καταστάσεων και συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε και πρόσθεσε πως «ευελπιστούμε στην οικονομική στήριξη γιατί πάντα είμαστε οι τελευταίοι, τα ενοίκια και τα έξοδα τρέχουν, βάλαμε κάποια αιτήματα για στήριξη, όπως αναστολή καταβολής φορολογιών και δόσεων».  

Ο Επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ανέφερε ότι, εφόσον υπάρξει οικονομική στήριξη, τα κέντρα αναψυχής μπορούν να μείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα θεωρηθεί ορθό, ωστόσο την μέρα που θα ανοίξουν, θα πρέπει να μην υπάρχουν καθόλου περιοριστικά μέτρα.  

«Εμείς τους λέμε αφήστε μας κλειστούς όσο καιρό θεωρείτε ότι πρέπει, αλλά όταν μας ανοίξετε δεν θέλουμε περιοριστικά μέτρα, αφήστε μας να δουλέψουμε για να επιβιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κυπριανού.  

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε κατά πόσο το μέτρο που εφαρμόζεται στις άλλες Επαρχίες, με το κλείσιμο των υποστατικών στις 22:30, θα βελτιώσει την κατάσταση, εφόσον έδειξε ότι δεν βοήθησε στην επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού και κατά πόσο, αυτό αποδεικνύει ότι «το πρόβλημα να μην είναι στα κέντρα αναψυχής, αλλά κάπου αλλού».  

ΚΥΠΕ 

Home