Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ναι» από Συνομοσπονδία Γονέων στη χρήση μάσκας στα Δημοτικά

Offsite Team -
23.11.2021

«Ναι» από Συνομοσπονδία Γονέων στη χρήση μάσκας στα Δημοτικά

Thumbnail
Διαφωνούν άλλα οργανωμένα σύνολα

Οι οργανωμένοι γονείς δεν αντιτίθενται στην εισήγηση που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη, για χρήση μάσκας στους μαθητές δημοτικών σχολείων «εάν είναι να σωθεί η κατάσταση», ανέφερε η Αννίτα Ταλιώτου Αναπληρώτρια πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου. Διαφορετική άποψη έχει η πρωτοβουλία «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου» που απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το μέτρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Ταλιώτου ανέφερε, πάντως, πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν δει ως Οργανωμένοι Γονείς, μέχρι τώρα τα κρούσματα είναι μηδαμινά στην Δημοτική Εκπαίδευση, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό κατά πόσο το μέτρο της μάσκας στη Δημοτική Εκπαίδευση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να παρθεί μια κοινή απόφαση που θα είναι προς το συμφέρον όλων, είπε. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στις 11:00 την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με τον Διευθυντή της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Μάριο Στυλιανίδη. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο παρόν στάδιο η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, όπως επίσης και η διενέργεια των rapid test, είπε η κ. Ταλιώτου. Σήμερα κάποιοι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης φορούν μάσκα, αν και η χρήση της δεν είναι υποχρεωτική, επεσήμανε.

Παράλληλα κάλεσε τους γονείς, όπου υπάρχει συνεργείο από το Υπουργείο Υγείας στα σχολεία για την διενέργεια rapid test, να δίδουν τη συγκατάθεση τους στα παιδιά τους, ώστε να γίνεται ο έλεγχος και να καταγράφεται μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στις σχολικές μονάδες. Επίσης, συμπλήρωσε, καλό θα ήταν να τους συμβουλεύουν να φορούν την μάσκα. 

Επεσήμανε τέλος πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας θα παρθεί μια απόφαση για το τι προτίθεται να πράξει η Συνομοσπονδία.

Από την πλευρά τους οι «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου» ανακοίνωσαν ότι έστειλαν τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στον Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, εκφράζοντας την αντίθεση τους με το μέτρο της μάσκας, ενώ προειδοποιούν και με απεργίες και διαμαρτυρίες.

Στην επιστολή τους, οι Ενωμένοι Γονείς Κύπρου αναφέρονται σε παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες περί της ακαταλληλότητας, όπως αναφέρουν, της χρήσης μάσκας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και λένε ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα έχουν επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά.

«Προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία αλλά και στη συνέχιση λήψης υψηλής ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε ότι ως γονείς που έχουμε παιδιά στα δημοτικά, αναφέρουμε αυστηρά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τέτοιαν απόφαση» προστίθεται.

Εκφράζουν τέλος την αποφασιστικότητά τους, σε περίπτωση λήψης μιας τέτοιας απόφασης να αντιδράσουν δυναμικά ασκώντας πιέσεις στους Συνδέσμους Γονέων για απεργίες και διαμαρτυρίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home