Νέα 8ήμερη κράτηση για τον «Ορέστη» - Ταυτοποιήθηκαν 6 θύματα

Νέα 8ήμερη κράτηση για τον «Ορέστη» - Ταυτοποιήθηκαν 6 θύματα

Νέες ελπίδες για την ανεύρεση της μικρής Σιέρα
Υπό δρακόντια μέτρα στο Δικαστήριο

Ανανεώθηκε για άλλες 8 ήμερες το διάταγμα προσωποκράτησης του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου για τις επτά δολοφονίες γυναικών, παιδιών άλλα και για υπόθεση βιασμού 19χρονης.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε για όγδοη φορά ο 35χρονος «Ορέστης» που τελεί υπό κράτηση για 57 ημέρες. 

Για άλλη μια φορά ο 35χρονος έφτασε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ανέκφραστος φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το αίτημα του ανακριτή της υπόθεσης εγκρίθηκε από πλευράς Δικαστήριου για περαιτέρω κράτηση του 35χρονου για άλλες 8 ημέρες για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκατζης, μέχρι στιγμής λήφθηκαν 780 καταθέσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν άλλες 70. Επίσης λήφθηκαν 476 τεκμήρια, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα 6 από τα 7 θύματα του 35χρονου.

Μάλιστα όπως καουστηκε στο Δικαστήριο γίνονται εξετάσεις για συγκεκριμένο προφίλ, ενω εκδόθηκε νέο διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Ο 35χρονος δεν έφερε ένσταση για το αίτημα ανανέωσης του διατάγματος της κράτησής του.

Να σημειώσαμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό θα είναι το τελευταίο διάταγμα προσωποκράτησης για τον 35χρονο, αφού στη συνέχεια η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο Δικαστήριο.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, τον βιασμό, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα  καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και την παράβαση του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Home