Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα δεδομένα για νεοσύλλεκτους -Αυτή είναι η Α΄ φάση κατάταξης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.04.2020 - 06:00

Νέα δεδομένα για νεοσύλλεκτους -Αυτή είναι η Α΄ φάση κατάταξης

Thumbnail
Τα τρία δεδομένα που καθορίζουν πολλά

Η πανδημία επηρεάζει σαφώς και την Εθνική Φρουρά. Το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στο… περίμενε, για τις επόμενες αποφάσεις των επιδημιολόγων κυρίως, και το restart σε καθετί που αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα.

>>> Νεότερη ενημέρωση: Ανακοίνωση ΥΠΑΜ για νεοσύλλεκτους - Τι θα γίνει <<<

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Τους επιτελείς του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου ενδιαφέρει ο τρόπος κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2020 Β ΕΣΣΟ που κανονικά θα γίνει τον Ιούλιο. Το Υπουργείο προσαρμόζει όμως τα πλάνα του στις συνθήκες που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ώστε η πανδημία του κορωνοϊού να μην το βρει απροετοίμαστο.

Η συνεδρία του Υπουργικού μεθαύριο Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 δεν θα ασχοληθεί με την Εθνική Φρουρά, αλλά ήδη το πλάνο τέθηκε σε εφαρμογή. Αρχές Μαϊου θα παρουσιαστεί  η πρώτη φάση των μέτρων που θα αφορά τα φετινά δεδομένα στην κατάταξη. Πλέον η τεχνολογία θα διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στον στρατό,αφού: Στοιχεία που αφορούν τους νεοσύλλεκτους πριν την κατάταξη θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Το Υπουργείο μετά την Πρωτομαγιά θα αποκαλύψει το μηχανογραφικό σύστημα υλοποίησης αυτού του μέτρου.

Η δεύτερη φάση αφορά σαφώς την κατάταξη. Όπως ξαναέγραψε η Offsite, ένα πιθανό σενάριο είναι η κατάταξη των νεοσυλλέκτων φέτος να γίνει κατευθείαν στις Μονάδες και όχι με τη συνήθη διαδικασία στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Όσον αφορά αριθμητικά τους καταταχθέντες αυτό είναι ένα ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι οι επιτελείς του Υπουργείου αποκλείουν την κατάταξη μετά το καλοκαίρι. 

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, πολλά θα ξεκαθαρίσουν και από την ολοκλήρωση της φετινής ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς. Με δεδομένο ότι προηγούνται οι εξετάσεις των τελειοφοίτων η κατάταξη θα κριθεί με το χρόνο που θα ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος. Τη δεδομένη στιγμή ούτε καν οι επιδημιολόγοι δεν είναι σε θέση να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα των σχολείων. Ίσως η αυριανή σύσκεψη των επιδημιολόγων και συμβούλων του Υπουργού Υγείας με τον ΠτΔ διαφωτίσουν την κατάσταση άνκαι το αντικείμενο συζήτησης θα είναι άλλο.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης μάς συνέστησε υπομονή αφού ότι αφορά την κατάταξη θα ξεκαθαρίσει από: 1. Την επιδημιολογική καμπύλη. .2. Την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. 3. Τις αποφάσεις του Υπουργικου Συμβουλίου. «Άρα», όπως είπε «είμαστε σε αναμονή και κάνουμε τα δικά μας πλάνα».

 

Home