Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα φουρτούνα στα νοσοκομεία: Η απεργία γιατρών & η έκπληξη ΟΚΥπΥ

Offsite Team -
28.09.2021

Νέα φουρτούνα στα νοσοκομεία: Η απεργία γιατρών & η έκπληξη ΟΚΥπΥ

Απεργούν οι γιατροί & ζητούν διάλογο για προβλήματα - Ψάχνει τρόπο για επέκταση ωραρίου των νοσοκομείων ο ΟΚΥπΥ

Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου οι γιατροί του δημοσίου. 

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια η ΠΑΣΥΚΙ και κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο για τρεις ώρες και συγκεκριμένα από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 11:00.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών βρίσκεται η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και ειδικότερα στα ΤΑΕΠ καθώς και οι δημόσιες καταγγελίες από πλευράς του προσωπικού. 

Την ίδια ώρα, υπήρξε πρόταση από πλευράς ΟΚΥπΥ για απογευματινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Για αυταρχισμό από πλευράς ΟΚΥπΥ κάνει λόγο η ΠΑΣΥΚΙ 

Μιλώντας στην Offsite ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατέρχονται σε απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

«Η απουσία, ο αυταρχισμός, η ασέβεια και οι προσβολές προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είναι ανεκτές. Οι γιατροί δεν μπορούν να γίνουν συνένοχοι στην εικόνα που παρουσιάζουν πλέον τα δημόσια νοσηλευτήρια».

Συνεχίζοντας ο κ. Κούμας χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κακή» την εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. 

«Αναμένονταν πολλά, υπήρχε ιδιαίτερο χρονικό περιθώριο αλλά στην πράξη βιώνουμε ιδιαίτερες δυσλειτουργίες, με επιπτώσεις στους ασθενείς, όπως για παράδειγμα τα όσα έχουν αναφερθεί τελευταίως για τα ΤΑΕΠ».

Παράλληλα, ο κ. Κούμας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει διάλογος με τον ΟΚΥπΥ. «Αρχές Ιουλίου είχαμε συνάντηση στην οποία καταθέσαμε 21 θέματα προς συζήτηση. Μας είπαν πως εντατικοποιείται ο διάλογος, κάθε εβδομάδα θα έχουμε διάλογο αλλά αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «ο ΟΚΥπΥ δεν έχει σεβαστεί και δεν έχει τηρήσει την δική του υπογραφή που έβαλε τον Ιούλιου του 2020 σε συγκεκριμένη συμφωνία». 

Έμαθε από τα ΜΜΕ για την απεργία ο ΟΚΥπΥ

Από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ και μιλώντας στην Offsite ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε πως ενημερώθηκαν για την απεργία της ΠΑΣΥΚΙ από τα ΜΜΕ και δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση.

«Αυτό που μας προκάλεσε έκπληξη είναι πως σήμερα έγινε συνάντηση με τις συντεχνίες των γιατρών, την ΠΑΣΥΚΙ και την ΠΑΣΥΔΥ και στην παρουσία του ιδιωτικού οίκου που κέρδισε την προσφορά για να προβεί σε μελέτη για τα οργανογράμματα και δομές». Πρόσθεσε πως η συνάντηση διεξήχθη σε ένα καλό κλίμα. 

Μάλιστα, ο κ. Χαριλάου διερωτήθηκε ποιες είναι αυτές οι συμφωνίες που αθέτησε ο ΟΚΥπΥ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε σχέση με το ωράριο λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως «ο κόσμος απαιτεί μέσα στα πλαίσια του ΓεΣΥ, τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ να λειτουργούν και κατά τα απογεύματα».

Καταληκτικά σημείωσε πως, «έχουμε υποχρέωση και καθήκον να επεκτείνουμε το ωράριο λειτουργίας και θα βρούμε τον τρόπο. Εντός τον ημερών αναμένεται να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς». 

Home