Νέα κίτρινη προειδοποίηση καύσωνα - Χτυπά 40ρια η Θερμοκρασία

Νέα κίτρινη προειδοποίηση καύσωνα - Χτυπά 40ρια η Θερμοκρασία

Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς κελσίου

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα η κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 27/7 μέχρι και τις 16:30 το απόγευμα της ιδίας μέρας. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βάθμους

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη:

Εποχική χαμηλή πίεση, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Αργότερα, στα υπήνεμα, πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα νότια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

KAIROS

                  

Home