Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα μέτρα ανακοινώνει απόψε η Κυβέρνηση - Το πιθανότερο σενάριο

Του Στέλιου Στυλιανού -
11.11.2020

Νέα μέτρα ανακοινώνει απόψε η Κυβέρνηση - Το πιθανότερο σενάριο

Thumbnail
Στις 19:45 συνεδριάζει το υπουργικό και στην συνέχεια ανακοινώνει μέτρα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων τα οποία έχουν ως σκόπο την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα προχωρήσει απόψε η Κυβέρνηση με το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για τις 19:45.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου ενώ κατά την σημερινή πρωινή σύσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη με στενούς του συνεργάτες θα ξεκαθαρίσει εάν θα προβεί και σε διάγγελμα απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο Προεδρικό πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα συσκέψεις επί συσκέψεων με στόχο να οριστικοποιηθούν τα τελικά μέτρα πριν την αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι τελικές πινελιές να μπουν στην πρωινή σύσκεψη του Προέδρου με τους στενούς του συνεργάτες.

Το μόνο σίγουρο για την ώρα από πλευράς Κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι στο παρόν στάδιο τουλάχιστον δεν θα υπάρξει ολικό Lockdown αλλά θα υπάρξουν πιο σκληρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές όπου η έξαρση της πανδημίας βρίσκεται στο «κόκκινο» αλλά και αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα Παγκύπρια.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρουν πηγές της Offsite για την ώρα δεν τίθεται θέμα κλεισίματος σχολείων κάτι για το οποίο το υπουργείο Παιδείας είναι κατηγορηματικό. Δεν αποκλείεται ωστόσο αν αυτό συμβεί σε περιοχές Lockdown, να μην περιλαμβάνει μαθητές της Γ΄Λυκείου, για να μην υπάρξει διάκριση σε σχέση και με το ζήτημα των Παγκύπριων εξετάσεων.

Το πιθανότερο σενάριο 

Το σενάριο το οποίο είναι το επικρατέστερο είναι να επιβληθεί τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο με αυστηροποίηση των μέτρων στην υπόλοιπη Κύπρο.

Σε ενδεχόμενο τοπικού lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, θα απαγορεύεται η μετακίνηση των κατοίκων των δύο επαρχιών προς άλλες πόλεις ενώ αναμένονται ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου ενώ θα κλείσουν χώροι εστίασης και άλλες επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου, κάτι το οποίο εάν συμβεί θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη αποζημίωση από το Κράτος.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Κύπρο παραμένει σίγουρα ο νυκτερινός περιορισμός χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί η χρονική διάρκεια η οποία σήμερα είναι 23:00 - 05:00, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις, τους εκκλησιασμούς αλλά και τις δεξιώσεις γάμων.

Home