Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα μέτρα από τις Φυλακές κατά του κορωνοϊού

Offsite Team -
17.04.2020 - 11:22

Νέα μέτρα από τις Φυλακές κατά του κορωνοϊού

Thumbnail
Νέα επικαιροποίηση

Νέα μέτρα από τις Φυλακές κατά κορωνοϊού. Τα μέτρα που λαμβάνονται και οι οδηγίες που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Φυλακών, επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις,

Στα πλαίσια πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών από τις 10.3.2020 έκδωσε και έλαβε προληπτικά μέτρα για τους κρατούμενους, τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, το σωφρονιστικό προσωπικό, το πολιτικό προσωπικό, το προσωπικό των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και άλλο προσωπικό που εργάζεται στο Τμήμα, τους επισκέπτες, τους δικηγόρους, τους προμηθευτές,  καθώς και για οποιοδήποτε πρόσωπο προσέρχεται στο Τμήμα για εργασία. 

Τα μέτρα που λαμβάνονται και οι οδηγίες που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Φυλακών, επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις, προσβλέποντας στη συνεργασία και πλήρη συμμόρφωση όλων.

ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

1.     Το Τμήμα Φυλακών έχει προμηθευτεί με μάσκες, αντισηπτικά, στολές και προστατευτικά γυαλιά.

2.     Έχει διενεργηθεί απολύμανση σε όλες τις Πτέρυγες, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, στα υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και στους χώρους που προσέρχεται το κοινό (23.3.20 & 24.3.20).  

3.    Έχει εγκατασταθεί από τις 16.3.2020 θερμική κάμερα για ανίχνευση της θερμοκρασίας του σώματος (thermal camera), για τον έλεγχο όλων όσων εισέρχονται εντός των Φυλακών.

4.    Έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό και σχετικές οδηγίες σε όλους τους χώρους των Φυλακών. 

5.Εξασφαλίστηκαν συσκευές για φύλαξη αντισηπτικών, καθώς και απόθεμα με αντισηπτικό απόθεμα ώστε να γίνεται άμεση αντικατάσταση. 

6.Έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις κρατουμένων προς τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια για τα προγραμματισμένα ραντεβού, στα άκρως απαραίτητα και επείγοντα, καθώς και οι άδειες εξόδου των κρατουμένων με συνοδεία είχαν αρχικά περιοριστεί και από τις 13.3.2020 έχουν ανασταλεί προσωρινά. 

7.Έχει σταλεί ανακοίνωση σε όλα τα ΜΜΕ σχετικά με τις επισκέψεις στο Τμήμα Φυλακών. 

8.Αρχικά οι επισκέψεις από τους οικείους των κρατουμένων είχαν μειωθεί σε συγγενείς πρώτου βαθμού (μητέρα, πατέρα, σύζυγο και παιδιά) μία φορά την εβδομάδα και δεδομένου ότι πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί από το Τμήμα στα πλαίσια πρόληψης, για να τους επιτραπεί η είσοδος στη Φυλακή. Ωστόσο, από τις 15.3.2020 όλες οι επισκέψεις έχουν ανασταλεί προσωρινά..

Home