Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στα κατεχόμενα

Offsite Team -
10.04.2021 - 10:30

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στα κατεχόμενα

Thumbnail
Μέχρι και τις 19 Απριλίου

Την επέκταση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 12 μέχρι τις 19 Απριλίου αποφάσισε χθες το «υπουργικό συμβούλιο».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι τις καθημερινές και το Σάββατο θα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 05:00, ενώ την Κυριακή επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας με τη διακίνηση να επιτρέπεται μόνο για επείγουσες και βασικές ανάγκες, όπως ισχύει και τώρα.

Όπως ανέφερε, κατά τις καθημερινές και το Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση σε αγορές, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, πρατήρια καυσίμων, φαρμακεία και εστιατόρια. Τις Κυριακές ανοικτά θα είναι μόνο τα φαρμακεία και τα αρτοποιεία.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί των τελειόφοιτων και οι νηπιαγωγοί θα υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου κάθε επτά μέρες.

Παράλληλα, ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι θα δίνονται ηλεκτρονικά βραχιολάκια στα πρόσωπα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα στη βάση κριτηρίων που θα καθοριστούν από το «υπουργείο υγείας».

Είπε ακόμη τίθεται σε εφαρμογή ο «τουρισμός κλειστού κυκλώματος τριών ημερών».

Ενόψει του Ραμαζανιού που αρχίζει στις 13 Απριλίου, ο «πρωθυπουργός» είπε ότι επιτρέπεται η προσευχή στους χώρους λατρείας με τη χωρητικότητα να περιορίζεται στο ένα τρίτο, προτρέποντας το κοινό να προσεύχεται από το σπίτι του.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ακυρώθηκε η απόφαση για το άνοιγμα των διαδικτυακών καφετεριών, μια απόφαση που θα επαναξιολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο αναλόγως των εξελίξεων.

Σημείωσε τέλος ότι όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα για την ατομική τους προστασία.

ΚΥΠΕ

Home