Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα πατέντα - Αφήνουν μεσοπέλαγα μετανάστες και εξαφανίζονται

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.06.2022 - 06:00

Νέα πατέντα - Αφήνουν μεσοπέλαγα μετανάστες και εξαφανίζονται

Σύλληψη 35 διακινητών σε 5 μήνες το 2022

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί ολόχρονα τις Αρχές. Έντονα απασχολούν οι ορδές μεταναστών που εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές τόσο χερσαία όσο και θαλάσσια.  Tα τελευταία 24ωρα μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν δια θαλάσσης με αποτέλεσμα να καταγραφεί και μια τραγωδία με ένα νεκρό.

Η νέα πατέντα

Η Οffsite News πληροφορείται ότι η νέα πατέντα που χρησιμοποιούν οι εγκέφαλοι δηλαδή οι διακινητές είναι ότι αφήνουν ..μεσοπέλαγα τους μετανάστες και εξαφανίζονται. Με αυτή την πρακτική οι αλλοδαποί  αναγκάζονται να κολυμπήσουν για να βρεθούν στη στεριά.

>>>>Διαβάστε επίσης  Ψάχνουν εδώ και τώρα αστυνομικούς - Έρχεται νέα προκήρυξη <<<<

Η Αστυνομία παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Χρίστο Ανδρέου να αναφέρει ότι «ψάχνουμε τους διακινητές». Ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι «τους πρώτους μήνες του 2022 προχωρήσαμε σε 35 συλλήψεις διακινητών».

Το Αρχηγείο Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για περιπολίες με στόχο τη σύλληψη διακινητών δια θαλάσσης με τη Λιμενική Αστυνομία να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Πέραν των μεταναστών μέσω θαλάσσης, απασχολεί έντονα και η κάθοδος μεταναστών μέσω της γραμμής αντιπαράταξης και των χερσαίων συνόρων. Ήδη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής συζητείται  η πρόταση για παροχή δυνατότητας στην Αστυνομία για πρόσληψη με σύμβαση ειδικών αστυνομικών για την εκτέλεση βοηθητικών και υποστηρικτικών καθηκόντων τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών. 

Το πλάνο περιλαμβάνει την πρόσληψη 300 αστυνομικών που θα ασχολούνται με  θέματα μετανάστευσης που εμπίπτουν στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.

Home