Νέα στοιχεία για «Ορέστη» - Στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο εύρημα

Νέα στοιχεία για «Ορέστη» - Στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο εύρημα

Ανανεώθηκε για άλλες 8 ημέρες η κράτηση του

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσία ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για την περαιτέρω κράτηση για άλλες 8 ημέρες του 35χρονου υπόπτου στη διερευνώμενη υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, εκδόθηκε νέο διάταγμα ιδιωτικής επικοινωνίας για συγκεκριμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που εντοπίστηκε και εκδόθηκαν νέα διατάγματα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων σε σχέση με τον ύποπτο, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ογκώδη τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που αυξάνουν κατακόρυφα τις καταθέσεις.

Όσο αφορά τις έρευνες, θα διενεργηθούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες στην Επαρχία Λευκωσία για εντοπισμό συγκεκριμένων τεκμηρίων που αναζητούνται και πως αξιολογούνται πληροφορίες που λαμβάνονται από το κοινό παγκύπρια.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα άλλες 80 περίπου καταθέσεις.

Επίσης εκτελέστηκαν εννέα εντάλματα έρευνας οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί 453 τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Τέλος αναμένονται τα επιστημονικά αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, τον βιασμό, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα  καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και την παράβαση του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Home