Νέα συνάντηση Υπ.Υγείας - Ειδικών σήμερα- Πιθανά νέα μέτρα

Νέα συνάντηση Υπ.Υγείας - Ειδικών σήμερα- Πιθανά νέα μέτρα

Πιθανά τα αυστηρότερα μέτρα λόγω «ΌΜΙΚΡΟΝ»

Η μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ» έκανε την εμφάνισή της και χτύπησε «καμπανάκι συναγερμού» στο Υπουργείο Υγείας. Μετά το πλάνο δράσης για την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων παίρνει σειρά η υλοποίησή τους. 

Σήμερα στις 15:00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα ξαναδεί τους ειδικούς για να αποφασιστεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων είναι ένα θέμα  που αξιολογείται και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών στην αυριανή (σημερινή) σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή".

Όπως έγραψε η Offsite την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η άφιξη και/ή είσοδος στη Δημοκρατία οποιουδήποτε προσώπου, το οποίο κατά τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την άφιξή του στη Δημοκρατία είτε διέμενε, είτε διήλθε από το έδαφος των χωρών:  Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Λεσότο, Εσουατίνι, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Μποτσουάνα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση ώστε όλοι όσοι  προέρχονται (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) από Ισραήλ, Κίνα αλλά και Αγγλία να υποβάλλονται σε pcr test. Ακόμα γίνεται διαβούλευση για να αλλάξουν κατηγορία από πορτοκαλί σε κόκκινο η Κίνα και το Ισραήλ.

 

Home