Νέες έρευνες για την κάρτα sim του Μεταξά

Νέες έρευνες για την κάρτα sim του Μεταξά

Δηλώσεις απο τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα δεδομένα, που υπάρχουν στην κάρτα sim, που εντοπίστηκε στο παντελόνι του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, είναι δεδομένα τα οποία είχε υπόψη της η ανακριτική ομάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η κάρτα έχει παραληφθεί και βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών, για να προσθέσει ότι γίνονται ακόμα εξετάσεις και τα δεδομένα της κάρτας θα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το παντελόνι, μαζί με άλλα ρούχα του καταδικασθέντα σε 7 φορές ισόβια, Νίκου Μεταξά,  είχαν μεταφέρει  το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την επίσκεψή τους στις Κεντρικές Φυλακές συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ωστόσο, ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν για την κάρτα sim, που βρισκόταν στο παντελόνι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «πρόκειται για κάρτα sim και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα δεδομένα, που υπάρχουν σε αυτήν, είναι δεδομένα τα οποία είχε υπόψη της η ανακριτική ομάδα».

«Τα δεδομένα της κάρτας βρίσκονται ήδη στον ανακριτικό φάκελο, αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες  εξετάσεις για τον αριθμό της συγκεκριμένης κάρτας από πριν», είπε.

Σημείωσε ότι με τις νέες έρευνες  προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νεότερο, συμπληρώνοντας ότι οι εξετάσεις της συγκεκριμένης κάρτας είχαν γίνει πριν καταδικαστεί ο Μεταξάς, με το άνοιγμα των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας ενδέχεται οι ανακριτές να μεταβούν στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να πάρουν νέα κατάθεση από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.

Home