Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέο διάταγμα υπ.Υγείας - Τι θα ισχύει μέχρι 3/9

Offsite Team -
25.08.2021 - 18:42

Νέο διάταγμα υπ.Υγείας - Τι θα ισχύει μέχρι 3/9

Νέο διάταγμα για τα μέτρα κατά της πανδημίας - Αναλυτικά τι ισχύει σήμερα

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας εξέδωσε διάταγμα οι κανονισμοί του οποίου τίθενται σε ισχύ την 26η Αυγούστου 2021 και ώρα 05.00 π.μ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με το διάταγμα παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 23.59 μ.μ.

>>> Δείτε ΕΔΩ το διάταγμα

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, μέχρι την 23η Αυγούστου 2021, ποσοστό 77,6% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 72,3% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021 καταγράφηκαν 10,882 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 190 έως 220 ασθενείς την ημέρα.

Προστίθεται ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 68 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 1%.

Το διάταγμα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 33) του 2021.

Αναλυτικά τι ισχύει σήμερα:

  • Μείωση μέγιστου αριθμού που απαιτείται για την επίδειξη SafePass από τα 20 άτομα στα 10 άτομα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων του υποστατικού/επιχείρησης.
  • Υποχρεωτική επίδειξη SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των ασθενών, των επισκεπτών και των εργαζομένων, για είσοδο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
  • Υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημέρων ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των επισκεπτών, για είσοδο σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.
  • Οι μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που εισέρχονται μέσω των νόμιμων πυλών εισόδου οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου από την 7η ημέρα από την ημερομηνία άφιξής τους και έπειτα. Εξαιρούνται οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

  • Διεξαγωγή πανηγυριών μόνο στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέχουν SafePass, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων.
  • Έναρξη εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, με εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), κατόπιν και της σύστασης από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και με απαραίτητη συγκατάθεση από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες. Ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα από σήμερα, προχωρούν με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού.
  • Δωρεάν διενέργεια rapid test αντιγόνου στους πολίτες που κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home