Νέο κύμα κακοκαιρίας - Αρχίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Αρχίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Βαροµετρικό χαµηλό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόµενα κυρίως από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να είναι παρατεταµένα και έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά µέχρι θυελλώδεις 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά, τα φαινόµενα αναµένεται να είναι έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, αλλά τοπικά και στα ορεινά, θα παρατηρείται παγετός.

Την Τρίτη αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα βόρεια και ανατολικά καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόµενα εξασθενούν. Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις µε το ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Τετάρτη και µικρή άνοδο την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά.

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και σφοδρούς ανέμους

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και σφοδρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους την ημέρα των Θεοφανίων, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η κίτρινη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 10:00 αύριο μέχρι τις 12:00 της επόμενης μέρας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι θα είναι σφοδροί μέχρι θυελλώδεις, με ένταση 7 μέχρι 8 μποφόρ. Σημειώνει ότι τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν παροδικά κυρίως τις νότιες και δυτικές περιοχές.

1

2

 

Home