Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχονται καταιγίδες και xιόνια

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχονται καταιγίδες και xιόνια

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ασθενής χαμηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή ενώ τη Δευτέρα βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει να μας επηρεάζει.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αρχικά παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο, μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες, χιονόπτωση στα ορεινά και πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους.

Την Τρίτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.

Home