Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το νέο όνομα του υπουργείου Εργασίας

Offsite Team -
17.03.2022 - 11:42

Το νέο όνομα του υπουργείου Εργασίας

Thumbnail
Όλες οι υπηρεσίες που μεταφέρονται στο υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ο περί Μετονομασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμος, με βάση τις διατάξεις του οποίου το Υπουργείο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο 2021 έχει συσταθεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και με αποφάσεις της Κυβέρνησης έχουν τεθεί υπό την αρμοδιότητα του Υφυπουργείου από τον Ιούλιο 2021 οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και από τον Ιανουάριο 2022 η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Με βάση τα πιο πάνω, οποιαδήποτε ζητήματα αφορούν επιδόματα ή παροχές κοινωνικής πρόνοιας που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, περιλαμβανομένων και οποιωνδήποτε ενστάσεων για παροχές, πρέπει να υποβάλλονται προς την αρμόδια Υφυπουργό και το αρμόδιο Υφυπουργείο, αναλόγως της περίπτωσης. Τα κύρια επιδόματα και παροχές που έχουν μαζί με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας μεταφερθεί στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,
  • Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονίας
  • Το Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχων
  • Τα επιδόματα σε βετεράνους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και χήρες βετεράνων
Home