Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέοι/Εξαρτήσεις: Απολαμβάνουν ναργιλέ - Τους αρέσει το ποτό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
19.01.2022 - 06:00

Νέοι/Εξαρτήσεις: Απολαμβάνουν ναργιλέ - Τους αρέσει το ποτό

Έρευνα αποκρυπτογραφεί τα θέλω των νεαρών / Τι ισχύει με ουσίες

Του  Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι εξαρτήσεις αποτελούν ακανθώδη  προβλήματα για την κοινωνία. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι νέοι  όπου σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Εξαρτήσεων Κύπρου το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι οι δυο «επιλογές» των νεαρών.

Τα τελευταία στοιχεία προκύπτουν τα τελευταία 2 χρόνια, αφού η έρευνα λόγω της πανδημίας δεν έγινε το  2021.  Όπως πληροφορούμαστε, ο ναργιλές, και το ηλεκτρονικό τσιγάρο αρέσουν στους νέους μας. Όσον αφορά στο αλκοόλ,   αυτό που βγαίνει μέσα από την έρευνα είναι ότι κάνει θραύση η «επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ. Δηλαδή όταν καταναλώνονται πέντε ποτήρια αλκοόλ και άνω. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Tι ισχύει με τα ναρκωτικά

Όπως πληροφορούμαστε, η κάνναβη εξακολουθεί να βρίσκεται στις προτιμήσεις. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το ποσοστό προσβασιμότητας της  κάνναβης ανάμεσα στους νέους αγγίζει  το 8%. Δεύτερη ουσία ναρκωτικών σε ζήτηση είναι η κοκαϊνη σε ποσοστό 0.8%.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Αρχή Εξαρτήσεων αναλαμβάνει δράση για πάταξη των εξαρτήσεων και ήδη άρχισε επαφές με οργανωμένα σύνολα. Ήδη, έγινε συνάντηση με τον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στις διάφορες δράσεις της Αρχής, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ της Αρχής και της ΕΦ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η υλοποίηση του μνημονίου μεταξύ ΑΑΕΚ και Υπουργείου Άμυνας/ Εθνικής Φρουράς. 

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην Offsite ότι οι εξαρτήσεις είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η ίδια πηγή είπε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία, μεταξύ των νέων αυξάνεται η πειραματική χρήση της κάνναβης, (δηλαδή δοκιμάζουν μόνο και δεν είναι σταθεροί χρήστες). 

Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε διαμέρισμα

Offsite Team -
28.06.2022 - 14:30

Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε διαμέρισμα

Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός εντοπίστηκε αλλοδαπός άντρας το πρώι της Τρίτης (28/6) σε διαμέρισμα στην Πάφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν μέλη Αστυνομίας όπως και Ιατροδικαστής για εξετάσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

Home