Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέοι/Εξαρτήσεις: Απολαμβάνουν ναργιλέ - Τους αρέσει το ποτό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
19.01.2022 - 06:00

Νέοι/Εξαρτήσεις: Απολαμβάνουν ναργιλέ - Τους αρέσει το ποτό

Έρευνα αποκρυπτογραφεί τα θέλω των νεαρών / Τι ισχύει με ουσίες

Του  Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι εξαρτήσεις αποτελούν ακανθώδη  προβλήματα για την κοινωνία. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι νέοι  όπου σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Εξαρτήσεων Κύπρου το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι οι δυο «επιλογές» των νεαρών.

Τα τελευταία στοιχεία προκύπτουν τα τελευταία 2 χρόνια, αφού η έρευνα λόγω της πανδημίας δεν έγινε το  2021.  Όπως πληροφορούμαστε, ο ναργιλές, και το ηλεκτρονικό τσιγάρο αρέσουν στους νέους μας. Όσον αφορά στο αλκοόλ,   αυτό που βγαίνει μέσα από την έρευνα είναι ότι κάνει θραύση η «επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ. Δηλαδή όταν καταναλώνονται πέντε ποτήρια αλκοόλ και άνω. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Tι ισχύει με τα ναρκωτικά

Όπως πληροφορούμαστε, η κάνναβη εξακολουθεί να βρίσκεται στις προτιμήσεις. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το ποσοστό προσβασιμότητας της  κάνναβης ανάμεσα στους νέους αγγίζει  το 8%. Δεύτερη ουσία ναρκωτικών σε ζήτηση είναι η κοκαϊνη σε ποσοστό 0.8%.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Αρχή Εξαρτήσεων αναλαμβάνει δράση για πάταξη των εξαρτήσεων και ήδη άρχισε επαφές με οργανωμένα σύνολα. Ήδη, έγινε συνάντηση με τον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στις διάφορες δράσεις της Αρχής, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ της Αρχής και της ΕΦ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η υλοποίηση του μνημονίου μεταξύ ΑΑΕΚ και Υπουργείου Άμυνας/ Εθνικής Φρουράς. 

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην Offsite ότι οι εξαρτήσεις είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η ίδια πηγή είπε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία, μεταξύ των νέων αυξάνεται η πειραματική χρήση της κάνναβης, (δηλαδή δοκιμάζουν μόνο και δεν είναι σταθεροί χρήστες). 

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:29

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου θα γίνονται εργασίες ποτίσματος δέντρων συντήρησης οδικού φωτισμού

Εργασίες ποτίσματος δέντρων στον αυτοκινητόδρομο αεροδρομίου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού σε διάφορες τοποθεσίες του ίδιου αυτοκινητόδρομου, θα πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρεται ότι την περίοδο από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος των δέντρων στα πρανή του αυτοκινητοδρόμου Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας της Επαρχίας Λάρνακας από το Τμήμα Δασών.

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις), θα κλείνει μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου, τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου ανά φορά».

Εξάλλου από την Δευτέρα 4 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 8 του μήνα θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδικού φωτισμού στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 και 5 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00 στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας περί τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 και 7 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 στον αυτοκινητόδρομο αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στις εξόδους προς Ορόκλινη και Πύλα.

Ακόμα την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 περί τον κυκλικό κόμβο Αερολιμένα Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 500 μέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home