Νεοσύλλεκτοι: Από Facebook θα δουν τις ορκωμοσίες συγγενείς/φίλοι

Νεοσύλλεκτοι: Από Facebook θα δουν τις ορκωμοσίες συγγενείς/φίλοι

Και φέτος χωρίς κόσμο - Ορκίζονται και παίρνουν τριήμερη άδεια οι νεοσύλλεκτοι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με όλα τα μέτρα που απαιτούνται λόγω κορωνοϊού θα διεξαχθεί και τη φετινή χρονιά η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2021. Όλα είναι έτοιμα για την τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 στις 07:30 το πρωί.

Σε αριθμό στρατοπέδων - χωρίς κόσμο

Όπως ανέφερε στην Offsite ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΦ Χριστος Πιερής η ορκωμοσία θα γίνει σε αριθμό στρατοπέδων στην παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου. Η απόφαση για να «μοιραστεί» η ορκωμοσία σε διάφορα στρατόπεδα  έγινε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ο κ. Πιερής εξήγησε ότι η ώρα τέλεσης της ορκωμοσίας στις  07:30 επιλέχθηκε για να αποφευχθεί η ζέστη.

Οι ορκωμοσίες θα γίνουν στους πιο κάτω χώρους ανά επαρχία:

· Λευκωσία: Τύμβος Μακεδονίτισσας

· Λεμεσός: ΚΕΝ Λεμεσού

· Λάρνακα: ΚΕΝ Λάρνακας και Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης (Μαρί)

· Πάφος: ΚΕΝ Πάφου και Αεροπορική Βάση Αντρέας Παπανδρέου

· Αμμόχωστος: Στρατόπεδο «Δ. Χριστοδούλου» (Σωτήρα)

Οι τελετές θα αρχίσουν στις 07:30. Με το πέρας των τελετών θα παραχωρηθεί τριήμερη άδεια σε όλους τους οπλίτες της 2021 ΕΣΣΟ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Πιερής, η Εθνική Φρουρά θα μεριμνήσει ώστε η ορκωμοσία να μεταδοθεί μέσω live link στη σελίδα του Υπουργείου Άμυνας στο facebook. Μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την κάλυψη της ορκωμοσίας.

Σημειώνεται ότι η κατάταξη των νεοσυλλέκτων έγινε μεταξύ 19-26 Ιουλίου με το ποσοστό κατάταξης να ανέρχεται στο 92% των  στρατεύσιμων. Όσοι ήταν κρούσματα ή επαφές και δεν κατατάγηκαν την ημερομηνία που κλήθηκαν, λαμβάνουν νέα πρόσκληση κατάταξης αφού παρουσιάσουν  αρνητικό pcr (μοριακό) τεστ κορωνοϊού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με βάση το σχέδιο δράσης που ετοιμάστηκε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων που βρέθηκαν  σε καραντίνα μέχρι τις 26 Ιουλίου θα γίνεται μόνο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Λεμεσού και Λάρνακας, αναλόγως της πόλης καταγωγής και διαμονής τους. Αυθημερόν όπως και στις άλλες περιπτώσεις οι νεοσύλλεκτοι μεταφέρονται στις Μονάδες τους όπου θα τύχουν της βασικής εκπαίδευσης.

Home