Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νεοσύλλεκτοι: Αποκαλύπτεται το πλάνο κατάταξης σε τηλεδιάσκεψη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.05.2020 - 06:15

Νεοσύλλεκτοι: Αποκαλύπτεται το πλάνο κατάταξης σε τηλεδιάσκεψη

Thumbnail
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Υπ. Άμυνας στη Βουλή

Μετά την  επαναλειτουργία των σχολείων, το επόμενο βήμα προς την κανονικότητα είναι το ξεκαθάρισμα με την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της Β ΕΣΣ0 2020. Πολλά ενδέχεται να κριθούν σήμερα, αφού μετά την απόφαση για έναρξη των τελικών εξετάσεων στις 09 Ιουνίου 2020 και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς μέχρι τα τέλη Ιουνίου μπαίνει το «νερό στο αυλάκι» για τον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων και ίσως «κλειδώσει» η διαδικασία. 

>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Με τα δεδομένα της εποχής του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων νεοσυλλέκτων. Πρόκειται για μια καινοτομία της εποχής, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τέθηκε σε πρώτο πλάνο η ηλεκτρονική φόρμα πριν από την κατάταξη.

Οι επιτελείς του Υπουργείου, θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο,θα αποφευχθεί η μαζική σύναξη στρατιωτών στα στρατολογικά γραφεία και όχι μόνο. Ήδη, τέθηκε σε δοκιμαστική ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα απευθύνονται οι νεοσύλλεκτοι για να καταθέτουν τα στοιχεία τους. Το σύστημα παρουσιάστηκε ήδη εσωτερικά στο Υπουργείο Άμυνας και σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί επίσημα σε διάσκεψη Τύπου εντός της άλλης εβδομάδας το πιθανότερο. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός θα δώσει αρκετές λεπτομέρειες για το νέο σύστημα.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Άμυνας βουλευτή του ΔΗΚΟ Γιώργο Προκοπίου η συνεδρία θα καταπιαστεί και με άλλα θέματα και κυρίως τον χρόνο και τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων και θα δοθούν λεπτομέρειες για την υποβολή τους σε τεστ κορωνοϊού. Το σχέδιο που καταρτίστηκε είναι ότι οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν απευθείας στις Μονάδες ώστε να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση. Επίσης, θα συζητηθούν επιμέρους θέματα της κατάταξης και ο τρόπος που θα χρεωθούν τον οπλισμό και ιματισμό οι νεοσύλλεκτοι.

Σημειώνεται ο Υπουργός το ξεκαθάρισε και θα το τονίσει στην τηλεδιάσκεψη ότι δεν υπάρχει ζήτημα παράτασης της θητείας, ενώ αναμένεται να καταταγούν σχεδόν 5.000 νεοσύλλεκτοι.

 

Home