Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΝΕΟΤΕΡΟ/Δωρεάν το τεστ για Κύπριους που ταξίδεψαν ήδη για Ελλάδα

Offsite Team -
03.08.2020 - 11:28

ΝΕΟΤΕΡΟ/Δωρεάν το τεστ για Κύπριους που ταξίδεψαν ήδη για Ελλάδα

Thumbnail
Διευκρινίσεις από Υπουργείο Υγείας

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας για Κύπριους πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που ταξίδεψαν στην Ελλάδα πριν από τις 2 Αυγούστου.

Σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης αναφορικά με την ταξινόμηση της Ελλάδας στην Κατηγορία Β από τις 6 Αυγούστου 2020, και κατ’ επέκταση την απαραίτητη προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής PCR εξέτασης το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρηση ή τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των επιβατών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στα Αεροδρόμια

Οι Κύπριοι πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που αναχώρησαν από την Κύπρο προς Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2020 (περιλαμβανομένης) και προγραμματίζουν την επιστροφή τους μετά τις 6 Αυγούστου 2020, οπότε και θα ισχύσει η νέα ρύθμιση, θα μπορούν να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος. 

Για σκοπούς ελέγχου, οι επιβάτες των πιο πάνω κατηγοριών θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν και να παραδίδουν στο εργαστήριο σε έντυπη μορφή αντίγραφο εισιτηρίου ή/και απόκομμα κάρτας επιβίβασης, στο οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης από την Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι:

 Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το τεστ δεν είναι υποχρεωτικό για παιδιά κάτω των 12 ετών

Για όλους τους υπόλοιπους (άνω των 12 ετών) είναι υποχρεωτικό.  Όπως πληροφορούμαστε το τεστ στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κοστίζει 60 Ευρώ. Άρα το κάθε άτομο (άνω των 12 ετών) πρέπει ουσιαστικά να υπολογίζει 60 ευρώ επιπλέον στο κόστος του ταξιδιού του για Ελλάδα.

Home