Νικολαΐδης: Δεν θέλω καν να μιλώ για lockdown της Λεμεσού

Νικολαΐδης: Δεν θέλω καν να μιλώ για lockdown της Λεμεσού

Νικολαΐδης: Δυσάρεστη εξέλιξη η προσφυγή Χρίστου και ΑΚΕΛ στο Εκλογοδικείο
Οι δηλώσεις του Δημάρχου Λεμεσού μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Ο Δήμος Λεμεσού παρακολουθεί τις εξελίξεις με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος καλεί όλους να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα για «να διαφυλάξουμε όσα κτίσαμε όλον αυτόν τον καιρό στη Λεμεσό».

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν θέλει καν να μιλά για ένα lockdown της Λεμεσού και πως η επανάληψη περιοριστικών μέτρων θα ήταν η έσχατη λύση, την οποίαν απεύχεται.

Διαβάστε επίσης: Θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος σε καφετέρια στη Λεμεσό

 

Κληθείς να εξηγήσει ποιες είναι πιθανές άμεσες ενέργειες στις οποίες αναφέρεται σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου, είπε πως «μπορεί να υπάρξουν επιπρόσθετες ανακοινώσεις, να πιέσουμε κάτι, να κάνουμε μια ειδική αναφορά σε ειδική ομάδα πολιτών που φαίνεται ότι ξεφεύγει».

«Η έσχατη λύση θα ήταν η επανάληψη μέτρων του παρελθόντος. Δεν θέλω καν να μιλώ για lockdown», είπε ενώ ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχεί από την κατάσταση απάντησε πως «δεν είναι θέμα ότι ανησυχώ, έχουμε έγνοια. Έχουμε έγνοια μέχρι να φύγει αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό».

Σε σχέση με το τι θεωρεί πως προκάλεσε αυτή την αύξηση κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε πως «υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση, όχι μόνο στη Λεμεσό αλλά σε όλη την Κύπρο», ενώ την ίδια ώρα υπέδειξε ότι στη Λεμεσό υπάρχει ένα επιπρόσθετο ρίσκο, καθώς «είναι μια πόλη με έντονη διακίνηση από και προς το εξωτερικό, λόγω του ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι που εργάζονται και πηγαινοέρχονται».

Διαβάστε επίσης: 5 κρούσματα σε εστιατόριο στη Μαρίνα Λ/σού-Τι λέει ο Υπ.Υγείας

Τέλος, ο Νίκος Νικολαϊδης έστειλε το μήνυμα πως χρειάζεται «σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ατομικά μέσα προστασίας, κοινωνική αποστασιοποίηση, να διαφυλάξουμε αυτό που κτίσαμε όλον αυτό τον καιρό στη Λεμεσό».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, υπενθυμίζεται πως ήταν η σοβαρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων που απέκλεισε την καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στη Λεμεσό μέχρι σήμερα.

Καλούνται δε όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού να επικοινωνούν αμέσως με τον προσωπικό τους ιατρό.

ΚΥΠΕ

Home