Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νοέμβριο το νέο διαγωνιστικό έγγραφο για ακτοπλοϊκή σύνδεση

Offsite Team -
19.10.2021 - 15:36

Νοέμβριο το νέο διαγωνιστικό έγγραφο για ακτοπλοϊκή σύνδεση

Όσα είπε ο Υφ. Ναυτυλίας

Το εγχείρημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με τον Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο εκτιμά πως αρχές Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο το νέο διαγωνιστικό έγγραφο, ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σε δήλωση του στη Λεμεσό και κληθείς να αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα, ο κ.Δημητριάδης είπε πως «αρχές Νοεμβρίου νομίζω θα είμαστε με ένα νέο διαγωνιστικό έγγραφο, στα πλαίσια που μας επιτρέπει η ΕΕ και οι ενωσιακοί κανόνες».

 

Έχουμε, συνέχισε,  προσπαθήσει να γίνει (το διαγωνιστικό έγγραφο) πιο ευέλικτο και ελκυστικό και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα επιδείξουν ενδιαφέρον οι μεταφορείς.  

«Δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Από τις αρχές Νοεμβρίου θα δείτε με τη νέα προκήρυξη ότι θα κάνουμε αρκετές και ανοικτές συγκεντρώσεις για να ενημερώσουμε όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση, αρχές του επόμενου χρόνου, να έχουμε καλά νέα», συμπλήρωσε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Ο κ. Δημητριάδης υπέδειξε ότι, μετά την μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πρώτο διαγωνιστικό έγγραφο, το Υφυπουργείο είχε συναντήσεις με περισσότερους από 15 μεταφορείς, «όπου μας ανέφεραν διάφορους λόγους γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να καταθέσουν τη δική τους πρόταση».  

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, «πήγαμε στις Βρυξέλλες 2-3 φορές για να τους βελτιώσουμε τους όρους και κάποιοι έχουν βελτιωθεί, αλλά κάποιοι δεν έχουν βελτιωθεί, γιατί προσκρούουν στους ενωσιακούς κανόνες».  

Ως Υφυπουργείο, είπε ο Βασίλης Δημητριάδης, «θεωρούμε ότι, εν μέρει, το διαγωνιστικό έγγραφο θα είναι πιο βελτιωμένο και θα πρέπει να το δουν με πιο θετικό μάτι οι μεταφορείς».  

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η επιδότηση που δίνει το κράτος αφορά στην κάλυψη των εξόδων του μεταφορέα και πως «δεν δίνει απλά το κράτος πέντε εκατομμύρια για να τα αξιοποιήσει όπως θέλει ο μεταφορέας». «Πρέπει να αποδείξει τα πραγματικά του έξοδα. Και από εκεί και πέρα θα πρέπει ο ίδιος να προσπαθήσει να προσελκύσει επιβατικό κοινό», πρόσθεσε.  

Παράλληλα υπενθύμισε ότι, εδώ και 21 χρόνια δεν λειτουργεί αυτή η γραμμή, οπόταν πολλοί μεταφορείς δεν ενθαρρύνονται μόνο και μόνο με την κάλυψη των εξόδων, ιδιαίτερα αν λειτουργούν σε άλλα κερδοφόρα δρομολόγια.  

 

Ωστόσο, κατέληξε, «εμείς θα κάνουμε το άπαν των δυνάμεων μας να εξηγήσουμε σωστά τι καλύπτει το κράτος και ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρεθούν υποψήφιοι».  

ΚΥΠΕ

Home