Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νοέμβριος: Μήνας ευαισθητοποίησης για Προληπτική Παιδιατρική

Offsite Team -
01.11.2022 - 14:08

Νοέμβριος: Μήνας ευαισθητοποίησης για Προληπτική Παιδιατρική

«Με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην Προληπτική Παιδιατρική, μέσα  από τις δράσεις και την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο  Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».  

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ενημέρωση του κοινού για την σημασία της Προληπτικής  Παιδιατρικής και της προσφοράς του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» ως ο  μοναδικός φορέας που εδώ και 34 χρόνια διενεργεί όλα τα προληπτικά ανιχνευτικά προγράμματα  της χώρας μας, δωρεάν, σε όλες τις έγκυες και νεογνά της Κύπρου. 

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Σύνδεσμος Φίλων ΚΠΠ, ο οποίος αποτελεί τον πνεύμονα  του Οργανισμού, αφού μέσα από τη δράση του στηρίζει έμπρακτα το Κέντρο για να συνεχίζει  απερίσπαστα να προσφέρει τα απαραίτητα ανιχνευτικά προγράµµατα δωρεάν σε ολόκληρο τον  πληθυσμό της Κύπρου

«Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η ιδιωτική  πρωτοβουλία μπορεί να σταθεί αρωγός της πολιτείας, με τελικούς ωφελούμενους το κάθε  νεογέννητο στην Κύπρο. Στον αγώνα για ανάδειξη της σημασίας της Προληπτικής Παιδιατρικής, σας  θέλουμε όλους κοντά μας» δήλωσε η Φωτεινή Τσιρίδου, Πρόεδρος του ΣΦ Κέντρου Προληπτικής  Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και βουλευτής Λεμεσού, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής  διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.  

1

«Η σημασία της πρόληψης στην ιατρική έχει από χρόνια αναγνωριστεί και έχει αποτελεσματικά  καταξιωθεί διεθνώς. Σε αυτή την αρχή βασίστηκε μια ομάδα εθελοντών και δημιούργησε πριν 34  χρόνια το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής. Με γνώμονα την έφεση για κοινωνική προσφορά, με  την εμπειρία και επιτυχία που έχουμε στα 3 ανιχνευτικά μας προγράμματα, προχωρούμε στην  διεύρυνση του προγράμματος για ανίχνευση μεταβολικών νοσημάτων με την ελπίδα ότι θα έχουμε  την ίδια στήριξη και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους», τόνισε από την πλευρά του ο Δρ.  Αργύρης Αργυρίου, Πρόεδρος του ΚΠΠ. 

1

Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία υψηλής ποιότητας ανιχνευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους.  

Συγκεκριμένα, το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά τα εξής  προγράμματα: 

1. Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση  χρωμοσωμικών ανωμαλιών και προσφέρεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες στο πρώτο  τρίμηνο της κύησης 

2. Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση  ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα 

3. Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, που στόχος του είναι η έγκαιρη ανίχνευση  και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό  στη γέννηση του 

Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου – Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική  Παιδιατρική θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις: 

• Live link με τον Love FM, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, Mall of Cyprus, Λευκωσία

• Live link με το Κανάλι 6, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, My Mall, Λεμεσός 

• Ημερίδα Παιδιατρικής Πρόληψης, Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Four Seasons

• Gala Dinner με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Parklane Resort & Spa 

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου"  και να βοηθήσουν να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα ανιχνευτικά προγράμματα σε ολόκληρο τον  πληθυσμό της Κύπρου, μπορούν να κάνουν εισφορά με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ.  Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS. 

Home