Νομική μάχη στις ΗΠΑ για τον μικρό Λεωνίδα / Πληροφορίες

Νομική μάχη στις ΗΠΑ για τον μικρό Λεωνίδα / Πληροφορίες

Οι τελευταίες ενέργειες που έγιναν από την Κυβέρνηση / Τι δηλώνει η πλευρά της μάνας

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε αδυσώπητη νομική μάχη οδεύει η κηδεμονία του 5χρονου Λεωνίδα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να στείλει το παιδί στις Η.Π.Α. μαζί με τον πατέρα του.

Οι δικηγόροι της μητέρας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησαν σε ενέργειες εξασφάλισης νομικής αρωγής ώστε να γίνει δίκη ενώπιον Αμερικανικού Δικαστηρίου. Αρμόδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο στις αμέσως  επόμενες μέρες να προκύψουν κάποιες εξελίξεις.

Η Offsite επικοινώνησε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου αρμόδια πηγή ανέφερε ότι «προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να να εξασφαλιστεί νομική αρωγή για διορισμό δικηγόρου για τη μητέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όπως εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού δεν ακολούθησε τις ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες στην Αμερική, ούτως ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα του παιδιού της. Ωστόσο, όπως ανέφερε, «θα σταθούμε δίπλα της, θα είμαστε αρωγοί, σεβόμενοι την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο τελεσίδικα αποφάσισε πως η χώρα συνήθους διαμονής του παιδιού είναι η Αμερική και πρέπει να επιστρέψει εκεί».

Ο δικηγόρος και πατέρας της 29χρονης Μιχάλης Κοντογιώργης μιλώντας στην Οffsite τόνισε ότι «θέλουμε να γίνει δίκη στην Αμερική και ήδη κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών. Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είναι λογικό, αφού νιώθουμε αδικημένοι για την απόφαση. Θέλουμε να προκύψουν το συντομότερο οι εξελίξεις, αφού ο μικρός δεν έζησε ποτέ μαζί του και δεν γνωρίζει στην ουσία  τον βιολογικό του πατέρα ».

Έτσι άρχισε η υπόθεση

Η καταγγελία έγινε από τον πατέρα του παιδιού και πρώην σύζυγο της 29χρονης Κύπριας, ο οποίος διαμένει στην Αμερική. Με βάση τους ισχυρισμούς του,η μητέρα του παιδιού, απήγαγε τον γιο τους και τον μετέφερε στην Κύπρο με παράνομο τρόπο και χωρίς την έγκρισή του.

Η 29χρονη μητέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου, υποστήριξε πως ο πατέρας του παιδιού την κακοποιούσε γι’αυτό το 2017 όταν ο μικρός ήταν δυο ετών έφυγαν από την Αμερική και ήλθαν μόνιμα στην Κύπρο.  

 

Home